7 растения, които ще украсят къщата и ще ви предпазят от нещастие

14557
7 растения, които ще украсят къщата и ще ви предпазят от нещастие
Снимка: Pelargonium for Europe

Домашните цветя не само пречистват въздуха, но и са в състояние да предпазят от зли сили, магии и зли очи. Така поне се е вярвало в древността.

1. Мушкато

Чудотворната сила зависи от нюанса. Червените цветя предпазват от негативност, привличат богатство към жилището. Препоръчително е да отглеждате на перваза на кухнята или на прозореца, който е с изглед към пътя. Розовото стайно мушкато внася хармония и мир в семейния живот, събужда нежни чувства, затова мястото му е в спалнята. А бялото - универсално цвете - почиства енергията в къщата. Може да се постави във всяка стая.

Тези 5 цветя се борят с плевелите, трябва да ги имате в градината си

2. Теменужка

Смята се, че теменужката привлича добрите духове в къщата. Всяка отрицателна енергия прекарва през себе си, предпазва жителите от болести и кавги. Розовите и червените цветя се грижат за психическото здраве и финансите. Бялото - способно да предпази от най-мощното заклинание или поквара. Ако нещастието е влязло в къщата, поставете саксия с бели пъпки в западния сектор на къщата. Теменужките от други нюанси е най-добре да са в южната част.

3. Азалия

Предизвиква спокойствие, предпазва домакинството от излишна суетня и празни приказки. Дарява радост, позитив и любов, зарежда с енергия. Успокоява. Поставете саксия с азалия до печката, за да може храната да поеме положителната енергия.

4. Аспарадус

Лечителите и шаманите съветват да сложите това цвете в стая, където домакинята прекарва време в мисли, или в офиса си. Растението дава самочувствие. Смята се също, че предпазва къщата от изтичане на положителна енергия, пази от зли очи и черна магия.

Тези цветя не са КАПРИЗНИ и са много лесни за отглеждане

5. Кактус

По-добре е да не държите цветя с игли в дома на семейни двойки - те привличат кавги и разногласия. А на свободните и самотни хора помага да намерят надежден, верен партньор. Ако имате впечатляваща колекция от бодливи сукуленти, тогава не трябва да ги изхвърляте. Поставете саксиите на перваза на прозореца, те ще ви предпазят от негативността на други хора, зли очи и уроки на недоброжелатели.

6. Роза

Тези кралски цветя са много отдадени на своите собственици. Бодлите са насочени към завистливи хора и те дават просперитет на семейството, предпазват го от лоши мисли и от необмислени решения. По-добре е да го поставите в коридора (ако осветлението позволява) или в хола, така че гостите да преминат през техния „скенер“.

7. Балсам

Има необикновена сила, създава около себе си усещане за щастие, радост, забавление и хармония в душата. Защитава жителите от конфликти, кавги, не само у дома, но и на работното място. Вярно е, че в този случай ще трябва да изсушите лист от растението и винаги да го носите със себе си в чантата си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

С какви размери е бил най-големият динозавър?

Кога се боядисват яйца за Великден 2024?

Как да си направим мицел за печурки?

5 неща, които ще издадат същността на кавалера ви на първа среща повече от думите

Повишен риск от излагане на токсични метали може да предизвика пушенето на вейп, установява проучване

Колко е дълъг тунелът под Ламанша

5 правила за отслабване без излишен стрес

Как е истинското име на Джордж Оруел

Внезапен прилив на сили и още 5 феномена, които се случват на човек преди края му

Кой е най-големият град на остров Гренландия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com