7-те най-вредни за сърцето храни

27896
7-те най-вредни за сърцето храни
Снимка: iStock

Лятото и есента са най -доброто време за компенсиране на липсата на витамини и минерали в организма. И ако подходите правилно към избора на продукти, можете не само да подобрите настроението и благосъстоянието си, но и да укрепите сърцето си. За здравето на сърдечно -съдовата система е важно не само да спазвате диета, но и да водите здравословен начин на живот като цяло. Струва си да се откажете или поне да сведете до минимум употребата на определени храни.

Списък на храни и ястия, които могат да навредят на здравето на сърцето:

Бургери

Те водят до натрупване на холестерол в организма и отлагането му по стените на кръвоносните съдове. В допълнение, такава храна е източник на огромно количество ненужни калории, което означава, че води до наддаване на тегло, което също се отразява негативно на състоянието на сърдечно -съдовата система.

Месни полуфабрикати

Колбасите, беконът и наденицата също могат да бъдат с високо съдържание на мазнини. В допълнение, те са склонни да бъдат с много високо съдържание на сол. И излишъкът му в диетата е изпълнен с повишено налягане и развитие на хипертония. Впоследствие това може да доведе до сериозни състояния, по -специално до инфаркти.

Картофи и пилета

Многобройни проучвания показват, че "глезенето" с пържени храни (пържени картофи, пържено пиле и други пържени закуски) е свързано с повишен риск от сърдечни заболявания. Причината е, че тези видове методи за пържене произвеждат транс -мазнини, които могат да повишат лошия холестерол и да понижат добрия холестерол.

Захарни изделия

Други проучвания показват, че диетите с високо съдържание на захар представляват същата заплаха като транс-мазнините. По този начин захарта допринася за затлъстяването, възпалението, високия холестерол и диабета. Всеки от тези фактори е заплаха за здравето на сърцето.

Зърнени закуски

Дори храни, които изглежда са част от балансирана диета, като зърнени закуски, могат да бъдат с високо съдържание на захар. А яденето на рафинирани въглехидрати и захари сутрин ще стимулира възпалението и ще повиши нивата на кръвната захар. Отново, подобно на десертите, този вид храна увеличава риска от сериозни състояния, свързани със сърдечно -съдовата система.

Майонеза и кетчуп

Тези "вълшебни" сосове, традиционно придружаващи повечето ястия за бързо хранене, могат да превърнат най-здравословната храна в отрова. Кетчупът, освен стабилизатори, емулгатори и консерванти, съдържа химически оцветители и се състои от почти една пета от захарта.

Сладки газирани напитки и сокове

Между другото, за нормата на консумация на захар на ден - един литър кола съдържа около 112 грама захар и около 420 калории. Добавете към това кофеин, багрила и фосфорна киселина, която „изхвърля“ калция от тялото, плюс въглероден диоксид, който позволява на вредните компоненти да се разпределят още по -бързо в тялото.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Топ 4 на най-грубите женски зодии

Топ 5 на зодиите, които лъжат най-много

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Да си нямате работа с тях: Топ 5 на най-проблемните зодии

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Родени с късмет: На тези зодии всичко им се случва с лекота

Какво е истинското име на Марк Твен

Научете най-щастливия ден за всяка зодия от седмицата, 29 април - 5 май

Извън Атина: Кой е най-големият град в Гърция

Къде се намира най-високият водопад в Европа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com