8 неща, които тормозят душата ви

1378
8 неща, които тормозят душата ви
Снимка: iStock/Guliver

Имате ли чувството, че нищо не ви върви? Ако е така, значи спешно трябва да се вгледате във вътрешния си свят, защото нещо тормози душата ви. Кои са нещата, които ни пречат да сме щастливи и ни изтощават психически или физически? 

Не живеем според собствените си разбирания.

Ето как да се справите със стреса бързо и лесно

Изграждането на устойчивост по време на стрес е по-важно от всякога. Стресът е физическото или емоционалното напрежение, което изпитват...

Изключително затормозяващо е да живеете живота си според разбиранията на някой друг. Например вие искате да се занимавате с изкуство, но вашите са ви накарали да учите икономика и сега, за да не ги разочаровате, продължавате да работите в тази сфера. Душата ви боледува, докато тялото е принудено да пребивава в нежелана среда. Бъдете смели и отстоявайте себе си. Животът е твърде кратък, за да го живеем в нещастие.

Все гледаме към миналото.

Да си припомняме как някой ни е наранил преди 5 или 10 години. Да разказваме тази драматична история или да си мислим за нея. А дори и не си даваме сметка, че когато го правим наново изживяваме старите негативни емоции и сами се тровим. Простете и забравете! Отървете душата си от оковите на миналото. 

Негативни сме.

Когато все си мислим лоши неща, ние ги материализираме и така ги привличаме към нас. Ако искате да ви се случват хубави работи, мислете положително. Или поне се опитайте да гледате от добрата страна на живота. 

5 неща, които ще ви помогнат да се справите със стреса

Изграждането на устойчивост по време на стрес е по-важно от всякога. Стресът е физическото или емоционалното напрежение, което изпитват...

Търсим утеха в алкохола, цигарите и вредната храна.

Когато се чувствате зле и търсите утеха в храна или опиати, не решавате проблемите си. Облекчението и щастието идват временно, но после става по-лошо за вас. Трябва да разберете, че не си правите услуга, когато пиете по цяла вечер или преяждате. 

Искаме да сме обвързани на всяка цена.

Понякога е по-добре да сме сами, но някои хора се страхуват от това. Смятат, че на всяка цена трябва да са във връзка и се вкопчват като удавник за сламка дори и в неподходящ партньор. А после страдат, че той ги прави нещастни. Не е ли по-добре да останем сами и да си дадем време, за да развием себе си и да срещнем по-подходяща половинка? 

Обиждаме се за дреболии.

5 начина да преборите умората и стреса

Ако умората и стресът са чести ваши спътници, изгубили сте желание за работа и забавление и всичко наоколо ви дразни, то спешно имате н...

Обидата е най-голямата рана, която можете да си нанесете. Проблемът не е, че някой е казал лоша дума за вас, а, че вие сте проявили слабост и сте се засегнали. Сами сте позволили обидата да ви нарани. 

Имаме лошо обкръжение.

Ако сте обградени с негативни и лоши хора, които обичат интригите и не правят нищо смислено, нищо чудно, че душата ви изтормозена и сте нещастни. Трябва веднага да смените средата си и да прекарвате време с личности, които ви карат да се чувствате добре.

Мислим за чуждите проблеми.

Проблемите и работата никога няма да свършат. Имате си достатъчно свои главоболия, за да се занимавате и с чуждите. Така че спрете да мислите за тревогите на приятелката си, съседката, сестра си. Всеки сам прави изборите в живота си и си носи последствията. Не се тревожете за чуждите дела, защото така само изтощавате себе си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com