8 причини да поръчате новия iPhone 13 от А1 още сега

18061
8 причини да поръчате новия iPhone 13 от А1 още сега
Снимка: A1

Представянето на нови модели на Apple е една от най-чаканите премиери в технологичния свят. Преди броени дни се състоя последната, на която бяха показани моделите от новата серия iPhone 13.

Въпреки редица спекулации какво ще е името на новата серия, Аpple запазиха поредността в наименованията и заложиха на номер 13, без притеснения от считаното за фатално число.

1.   Разнообразие от модели и цветове

Серията включва четири модела – iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max. Те се предлагат в 5 цвята, сред които вече има и нови попълнения спрямо миналогодишната серия – розов, син, Midnight, Starlight и Product Red.

2.   За най-нетърпеливите почитатели на марката А1 обяви предварителни заявки

A1 ще започне да приема предварителни поръчки още на 1 октомври, а очакванията са първите устройства от серията да пристигнат на 8 октомври. В следващите седмици А1 ще добави и нови предложения към новата продуктова гама – iPad и iPad Mini.

3.   Дизайн

Eдно от най-очевидните подобрения спрямо предишните поколения iPhone е по-облият дизайн на смартфона и керамичното покритие на дисплея, което цели по-висока устойчивост. Останалите разлики по отношение на дизайна са свързани с видим акцент - ночът за предната камера. При iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max той е с 20% по-малък отколкото при предишните модели и по този начин се постига по-голяма площ на дисплея. Освен това, повечето материали, които са използвани за направата на iPhone 13, са от рециклирана пластмаса и първични отпадъчни индустриални продукти.

4.   Издържливост на батерията

Моделите от серията разполагат и с по-голяма батерия, която издържа по-дълго. За допълнително удължаване на живота на батерията допринася и представеният от Apple Smart Data Mode.

5.   „Сърцето“ на iPhone 13 - А15 Bionic

При представянето на новото продуктово портфолио Apple се фокусираха върху новото поколение чипове A15 Bionic. Според производителя те са най-бързите  процесори, използвани в смартфони в света. Oт Apple твърдят, че A15 Bionic е с 50% по-бърз в сравнение с конкурентни чипове. Той се отличава с 16 ядра и може да обработи 15,8 трилиона операции в секунда. Затова геймърите - почитатели на марката ще могат истински да се насладят на супер бързия процесор, докато играят любимите си игри.

6.   Камера и софтуер като за професионална фотосесия

В 13-а серия iPhone потребителите ще разполагат с 28% po-ярък Super Retina XDR дисплей и спираща дъха камера, която прави резултата от снимките още по-завладяващ. Предната камера е намалена с 12% за сметка на дисплей пространството. Камерата на гърба на iPhone 13 и iPhone 13 mini и тройната камера на iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max са с 12 мегапикселови сензори. В допълнение със софтуерните подобрения като ProRow и ProRes iPhone 13 притежава капацитета за заснемане на качествени клипове и изображения. Привържениците на видеата могат да се възползват от двете програми за обработване на видео. По-късно тази година Apple ще лансира и ProRes програмата, която ще запазва максимално детайла и динамичния диапазон при заснемането на клипове.

7.   Операционната система – iOS 15

На премиерата на iPhone Apple обещаха, че чрез новата си операционна система iOS 15 всяко запитване към Siri ще остане лично достояние на потребителя и няма да бъде предоставяно на трети страни. Смартфоните от серия 13 ще предотвратяват следенето и създаването на профил от данните на потребителите в различни тракинг софтуери.

8. 5G възможности

Ключово място в презентацията на Apple беше отделено и на възможностите, които 5G технологиите предоставят. Моделите от серията iPhone 13 са съвместими с мрежите от пето поколение, което означава, че клиентите на А1 ще могат да достигат скорости от над 1000 Mbps в 5G ULTRA мрежата на телекома. Тя е доказано най-бързата у нас според доклада на световната организация Ookla®. Резултатите са на базата на над 22 хиляди тестове, направени от потребители в България. 5G технологията използва по-ефективно честотния спектър, което осигурява в пъти по-големи скорости на сваляне и качване на данни. Според резултатите на Ookla® 5G ULTRA от A1 е водеща по отношение както на скорост на сваляне на информация (download), така и по отношение на качване (upload).

Съчетанието от флагманските модели от серията iPhone 13 с бързата скорост в 5G ULTRA мрежата на А1 със сигурност е атрактивна комбинация. Затова почитателите на продуктите на Apple в България имат всички основания да очакват с нетърпение 1 октомври, когато стартират предварителните поръчки в онлайн магазина на A1.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Къде се намира най-големият язовир в света

Колко струва най-скъпата картина в света

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 март /валутен калкулатор/

Колко държави има в Азия

Три лесни начина да изпълните дома си с аромати на пролет, освен с почистване

Евтин начин за борба с паяците: засадете това растение в дома си и ще забравите за тях завинаги!

Защо пералнята не пълни вода?

5 често срещани грешки при миене на зъбите

Как да използвате цитрусовите кори за ежедневно почистване?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com