8 причини, поради които жените се чувстват неудовлетворени от мъжете

5979
8 причини, поради които жените се чувстват неудовлетворени от мъжете
Снимка: iStock

Жените са считани за нежния пол. От тях се очаква да даряват мъжете и децата си с грижи и ласки, но истината е, че и те самите имат нужда от това. Жените често са емоционални и копнеят за това да бъдат разбрани от половинките си. В забързаното ежедневие обаче мъжете понякога забравят тази малка подробност. Залисани в работата си, те пропускат това, че жената също иска да бъде обгрижвана. По – долу ще ви посочим няколко причини, поради които представителките на нежния пол могат да се почувстват недооценени в една връзка.

1.       Вярно е, че навсякъде има изключения, но обикновено домакинската работа се пада именно на жените. Ежедневните задължения като пране, готвене и чистене се превръщат в една рутина, която, освен че е изморителна, започва да става и скучна. Обръщайте внимание на това и ако забележите, че жена ви е престанала да се усмихва, изведете я на вечеря или планирайте екскурзия, за да й покажете, че е значима.

2.       Мъжете престават да се интересуват от емоционалното състояние на половинките си. Едно простичко „Как си?“ може да промени много неща. Разбира се, че и мъжете се изморяват от ходенето на работа, но проявата на интерес към чувствата на половинката си не коства кой знае какви усилия.

3.       Изневяра. Този неприятен акт все едно казва в лицето на жената: „Мога да намеря по – добра от теб“, а това е сериозен удар върху егото. Не забравяйте обаче, че и женската част е способна да изневери, ако усети, че е пренебрегвана.

4.       Липсва на интимни отношения. Това сякаш отчуждава двама души в една връзка. Те се превръщат чисто и просто в съквартиранти, които делят едно жилище и сметки.

5.       Когато мъжете са на работното си място твърде дълго или са постоянно по командировки. Това кара жените да се чувстват пренебрегнати и забравени. Вярно е, че трябва да се изкарват пари, но дори от разстояние може да звъннете на съпругата си и да и отделите някакво време.

6.       Когато мъжете коментират усилено миналите си връзки. По този начин сякаш признават, че все още не са преживели старите си приятелки. Това определено може да нарани една жена и да я накара да се отдръпне от вас.

7.       Мъжът смята, че отглеждането на деца е единствено работа на жената. По този начин тя се нагърбва с хиляди задачи. Освен че трябва да поддържа домакинството, тя трябва изцяло сама да се грижи и за детето си. По този начин тя все едно няма партньор в живота си.

8.       Мъжът няма намерение да се жени. Това определено може да направи половинката му нещастна. Представете си как всичките й приятелки са се омъжили и вече са на меден месец, купища снимки се публикуват в социалните мрежи и тя вижда всичко това. Със сигурност ще я направи нещастна особено ако държи на брака.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Корона на безбрачие: 7 причини, поради които връзката ви завършва с пълно фиаско

Трик, който ще удължи живота на възрастната ви котка

6 неща, които не трябва да купувате, дори и да са на разпродажба

Пречи ли голямата разлика във възрастта във връзката?

Объркват всички: Най-трудните за разбиране зодии

Мит ли е влюбването от пръв поглед?

В коя европейска държава се намира Валония

Може ли да бъдете приятели с бившия си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com