8 причини за цъфтежа на косата

24801
8 причини за цъфтежа на косата
Снимка: iStock

Със сигурност, всяка жена желае да поддържа косата си дълга и се е сблъсквала  с проблема с цъфтящите краища. За да има вашата коса  здрав и поддържан вид, е хубаво да бъде гладка по дължината на кичурите ви. Цъфналите краища развалят цялостната визия, правейки косата непривлекателна и разхвърляна.

Всеки от нас се е сблъсквал с причини, при които нашата коса губи своите свойства, превръща се в чуплива, опада или косъма изтънява. Много могат да бъдат причините за цъфтеж на косата, като в тази статия ще изброим най-често срещаните от тях:

Вижте дали миете косата си ГРЕШНО

Миенето на косата е важен ритуал, който почиства скалпа и корените и се грижи за кожата на главата. Здрава кожа – здрава коса, ка...

1. Често боядисана или химически къдрена коса - Тези процедури сериозно увреждат косата, правейки я чуплива и суха. Най-лошото е, че вече цъфналите краища не могат да се възстановят, а трябва да бъдат подрязани.

2. Използвайте често сешоар -  Ако използвате редовно сешоар, преса или маша, трябва да свикнете да виждате краищата на косата си да цъфтят често. Ще решите проблема ако изсушите вашата коса със сешоар с хладен, неагресивен въздух и винаги използвате топлозащитни продукти върху нея.

3. Неправилна грижа за мокра коса - Определено не трябва да изсушавате косата си с кърпа и да я сресвате. Оставете я да изсъхне по естествен начин. Професионалните фризьори не препоръчват измиването на косата ви преди лягане.

4. Аксесоарите за коса – Те включват различни метални щифтове, прекалено стегнати ластичета и фиби, скубещи косата. Всички те я  увреждат, смесват я и  я разкъсват, което неминуемо води до цъфтеж в краищата и.

Вижте как захарта вреди на косата ви

Приемът на захар в ежедневието ви води до възпалителни процеси в организма. Рафинираната бяла захар не носи важни хранителни витамини и...

5. Пряка слънчева светлина - Ултравиолетовите лъчи имат особено вредно въздействие в комбинация със солена морска вода. Затова като отивате на плаж, е важно да носите със себе си предпазни средства, не само за да предпазите кожата си, но и косата си. Трябва да се опитате да носите шапки по-често. Не забравяйте, че прекалено стегната кърпа или шапка също може да увреди вашата коса.

6. Рисков фактор може да бъде също  неправилният или нездравословен начин на хранене, влошаване на общото здраве, измиването  на косата с твърд или хлориран вид вода, приемане на дадени вредни лекарства, преохлаждане на косата и прочее. Ако причините за този проблем не биват навременно отстранени, вашата коса ще започне цъфтеж не само по своите краища, но и по цялата си дължина, а това е много трудно решим проблем.

7. Различни автоимунни заболявания, които могат да доведат до загуба на коса. Препоръчително е при такъв случай, ако забележите, че губите прекалено много количество коса, да се обърнете към вашия лекар или дерматолог;

8. Проявява се често при хора, които работят при стресова среда на работното си място или имат различни проблеми и напрежения в семейството и личния си живот, както и други видове фактори, засягащи човешката нервна система;

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Шампионът на кухнята: Домашно пържено кюфте, зверска рецепта за оправни домакини

Кафявите яйца ще изчезнат от магазините. Защо?

Стихотворение за 20 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 20 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 20 април 2024

Митове и истини: Прави ли ни кафето зависими?

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com