8 природни лека при упорита кашлица

6817
8 природни лека при упорита кашлица
Снимка: nastya_gepp / Pixabay

Кашлицата е симптом за проблеми с горните дихателни пътища, на грип или настинка или на някои видове алергии.  Вирусните инфекции в гърлото или попадането на храна в дихателните пътища, по време на хранене, също могат да бъдат причина за появата на кашлица. Когато се появи, тя може да бъде суха и повърхностна, но ако не ѝ обърнете внимание, може да се задълбочи и да доведе до задълбочаване на проблема. Знаете ли, че освен традиционните лекарства, които лекарите изписват, има и природни средства, които се справят дори по-добре с този проблем и са по-ефикасни. Днес ще ви представим 8, след чиято употреба ще забравите за упоритата кашлица.

1. Лукът е много полезен зеленчук, който предотвратява появата на редица респираторни заболявания. Сиропът от лук е много ефикасен при упорита и суха кашлица. За целта ви трябват само една глава червен лук и 2-3 чаени лъжички захар. Отрежете горната и долната част на лука и с лъжичка внимателно издълбайте дупка от едната страна. Напълнете я със захарта, прободете лука от долната страна и го оставете да престои така, поставен върху чаша за една нощ.

Най-ефективните бабини рецепти срещу кашлица и бронхит

Народните методи и средства са наистина много добър начин да излекуваме упорити здравословни проблеми, свързани с бронхити и кашлици, н...

2. Медът е друг природен продукт, който ефикасно може да ви отърве от кашлицата. За целта е достатъчно да прибавяте по лъжица мед към чаша топъл чай.

3. Друга комбинация на меда е с топла лимонова вода. За целта трябва да добавите сока от лимон в чаша с топла вода и да добавите лъжица мед. Тази смес ще облекчи болките в гърлото и ще пребори кашлицата.

4. 1:1:1 – това е пропорцията на следващата лековита смес. Тя включва ракия, олио и мед. Сместа е приятно сладка, загрява и облекчава болките в гърлото и кашлицата.

5. При упорита кашлица, можете да си приготвите и чай, от босилек или от мащерка. И двете билки действат оздравяващо и облекчават кашлицата. За по-добър ефект добавете към топлия чай 1 супена лъжица мед.

Каква е разликата между суха и влажна кашлица и как да я облекчим?

Кашлицата може да бъде както симптом на редица сериозни заболявания, така и напълно безобидна. Обикновено я свързваме с остри респирато...

6. Друг лечебен чай, който можете да си приготвите е смес от орехи и лук. За целта вземете 1 глава лук, 4 ореха и 2 чаени чаши вода и ги варете 15 минути. Прецедете и приемайте по 3 пъти на ден.

7. Варен лук и мед – странна, но много ефикасна комбинация при  кашлица. Пригответе си я като сварите една глава лук и когато омекне, го смесете с мед на вкус. Приемайте тази смес през 4 часа.

8. И още един лечебен сироп, който можете да си приготвите вкъщи. Той съдържа мед, мащерка, чесън и лук. За целта смесете 1/2 чаша мед с 1/2 чаша вода, добавете глава счукан лук и глава счукан чесън. Добавете малко мащерка и оставете сместа за една нощ. Съхранявайте сиропа в хладилника.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как трябва да се грижи за себе си жена след 35 години, за да запази младостта си

Може ли тази толкова известна добавка да ни помогне да отслабнем?

След Цветница започва най-тъжната седмица за християните

Само в кои 2 дни може да се боядисват яйцата за Великден

Как е най-добре да се пържат мекиците от готово тесто?

Как се нарича страхът от открити пространства – и как се лекува?

Готвач издаде кои са перфектните гарнитури за агнешко месо

Пожелания за Цветница 2024

Най-хубавото стихотворение за Цветница

Любовен съвет за всяка зодия за 28 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com