8 знака, че сте сами във връзката си

11447
8 знака, че сте сами във връзката си
Снимка: iStock/Guliver

Някои неща е по-добре да правим сами: да ядем шоколад /за да не го споделяме с друг/, да си водим дневник, да редим пасианс… Но в една връзка? Задължително трябва да са двама. Как ще разберете дали давате повече отколкото получавате? Ето съветите на Джил Уебер, клиничен психолог, автор на книгата “Правите секс, искате интимност”:

1. ЖИВЕЕТЕ СПОРЕД НЕГОВИТЕ ОЧАКВАНИЯ
“Красива ли съм достатъчно? Умна ли съм? Забавна ли съм?” Според Уебер, ако си задавате подобни въпроси постоянно и живеете според очакванията на партньора си, вие сте сами във връзката. Фокусирате вниманието и енергията си да бъдете харесани, а не върху истинската си същност. 

2. ПОСТОЯННО СЕ ИЗВИНЯВАТЕ
Да, понякога правите грешки и е нормално да се извините. Ако след всеки спор се извинявате, време е да погледнете по-дълбоко на връзката си. От друга страна, избягването на конфликти, води до пренебрегване на собствените ви чувства. 

Телевизията и интернет като заплаха в една връзка

Живеем в ерата на джаджи и електронно оборудване. Таблетите, мобилните телефони, телевизорите правят живота ни по-лесен и приятен, въпр...

3. ВИНАГИ ИЗВИНЯВАТЕ ПАРТНЬОРА СИ ПРЕД ДРУГИ ХОРА
Ако постоянно търсите извинение за поведението на партньора си пред приятели и близки, най-вероятно те ще видят нещо, което вие не сте забелязали. “Имал е тежък ден, затова се държи така. Няма да дойде, защото е ангажиран” и т.н. Търсите ли му извинение непрестанно, червената лампичка трябва да ви светне.

4. ИЗПИТВАТЕ НЕСИГУРНОСТ ВЪВ ВРЪЗКАТА
Ако често се чудите какъв е статутът на връзката ви и ви е трудно да коментирате това с партньора си, най-вероятно сте сами, според Уебер. Ако не спирате да анализирате какво да облечете, за да сте по-привлекателни, какво да кажете, за да го накарате да ви желае, вие не се чувствате сигурни. Обсебени сте от идеята да ви харесват, а това е изтощително. 

5. ГРАФИКЪТ НА ПАРТНЬОРА ВИ Е ПРИОРИТЕТ
Когато планирате къде ще отидете, питате ли първо партньора си за неговия график? Ако мислите, че всички други са по-важни от вас, не може да имате пълноценна връзка. Партньорът ви свиква с това ваше поведение и винаги доминира. Ако в една връзка няма равенство, по-добре излезте от нея.

6. ИНИЦИАТИВАТА Е ВИНАГИ ВАША
Не трябва да се молите за внимание и любов. Телефонни обаждания, покани за срещи, съобщения…Инициативата винаги е от ваша страна. И двамата трябва да имат желание за физическа и емоционална връзка. 

7. ПАРТНЬОРЪТ ВИ КАЗВА, ЧЕ ИСКАТЕ “ПРЕКАЛЕНО МНОГО”
“Искаш прекалено много” ви казват, ако искате да прекарвате уикенда заедно, да се срещнете със семейството си, да ходите по-често на кино. Да, всеки си има собствени интереси и занимания, но ако те са приоритет за партньора ви, връзката ви определено не е хармонична.

Как да поддържате искрата във връзката?

Дългата връзка не трябва да скучае. Никога! Винаги трябва да се стремите искрата между вас двамата винаги да е запалена. Ето няколко пр...

8. ИЗПИТВАТЕ ВИНА
Споделяте на партньора си как се чувствате, а той започва да ви обвинява, че драматизирате, че търсите проблеми, които не съществуват. И вие изпитвате вина. Тази стратегия позволява на партньора ви да не поема отговорност за действията си и да не обръща внимание как се чувствате, казва Уебер. Ако спотайвате чувствата си в една връзка, явно нещо не е наред.

Знанието е половин победа. Ако осъзнавате проблемите, имате шанс да ги решите. Защото не само партньорът ви има вина, ако не се чувствате комфортно или си мислите, че давате повече отколкото получавате.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 21 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 21 май /валутен калкулатор/

За мъжете от тези зодии семейството е на първо място

Това са най-неразбраните и мразени зодии

Топ 4 на най-неемоционалните и студени зодии

Тези зодии са съвместими с всички

Не бързайте да изхвърляте старата си тениска: 7 полезни начина да я използвате

3 принципа, върху които се гради щастливият семеен живот

Тези зодии превръщат БОЛКАТА си в СИЛА

Какво отключва най-често агресивно поведение при жените?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com