9 безопасни начина да защитите вашия домашен любимец от кърлежи и други насекоми

6033
9 безопасни начина да защитите вашия домашен любимец от кърлежи и други насекоми
Снимка: iStock

Косенето на тревата и рязането на клони е необходимо не само за здравето на градината - то може да защити и вашия четириног приятел.

Ако през лятото водите домашния си любимец на село, погрижете се да го предпазите от кърлежи, комари и други кръвопийци. Най-важното, което е нужно да знаете: всеки репелент под формата на капки, аерозол и др. или специална лента "против кърлежи" е само временна бариера, спешна мярка. За да осигурите надеждно домашния любимец и да направите лятната му ваканция удобна, е необходимо да вземете няколко допълнителни мерки в цялата лятна вила.

Предпазване от комари

Ако смятате, че тези кръвопийци досаждат само на хората, наблюдавайте по-отблизо вашата котка или куче. В сезона на комарите те страдат не по-малко. Затова е нужно да се пробвате да намалите броя на тези насекоми на вашата територия.

3 растения, които прогонват кърлежи и бълхи от градината

Отървете се от застоялата вода в района. Всички тези бидони за дъждовна вода са, разбира се, традиция, полезни, удобни и т.н., но там мигновено започват да се размножават ларвите на комарите. Ако на обекта има басейн, е необходимо да го осигурите с покривало или да го покриете с брезент. В декоративното езерце на вилата можете да пуснете декоративни риби, които ще се хранят с ларвите на комарите.

Изхвърлете всички паднали листа, изрезки от цветя, мъртви плодове, почистете канализацията. Именно в местата на натрупване на гниещи отпадъци, купчини растителни остатъци, ларвите на кръвопийците най-много обичат да се зараждат.

Напръскайте тревата и храстите с репелент против комари, който може да се купи в магазините за градинарство или железарските отдели на супермаркетите

Покрийте прозорците и вратите с мрежи против комари, за да държите насекомите далеч от дома си. Редовно проверявайте мрежите за дупки и разкъсвания.

Натуралните продукти, които пазят животните от КЪРЛЕЖИ

Срещу кърлежи

Защитата от тези кръвопийци е необходима не само по време на разходка. През лятото те спокойно се настаняват по дворовете и нападат домашни любимци. Затова трябва да се вземат защитни мерки.

- Косете тревата по-често. Високата трева е отлично скривалище за кърлежите, тяхното основно местообитание.

- Подрязвайте клоните на дърветата, особено ако са наведени ниско до земята. Кърлежите не издържат на открито слънце. Колкото по-малко сянка има на мястото, толкова по-малко кръвопийци ще има.

- Съберете и веднага изхвърлете листата. Не позволявайте купища листа да лежат на мястото за дълго време - различни насекоми, включително акари, бързо ще се заселят в тях.

- Редовно пръскайте района с вещества, съдържащи пиретроиди - синтетични инсектициди. Те се продават в магазините при другите битови химикали.

- Защитете района от гризачи. Те носят кърлежи и могат да "заразят" вашия домашен любимец. Засадете репелентни растения в двора си. Например, можете да засадите бъз около периметъра на мястото - мишките се плашат от миризмата му.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 17 юни /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 17 юни /валутен калкулатор/

Как да поддържаме желаното тегло след като отслабнем?

10 будистки правила, които си струва да приемете - следвайте ги и ще бъдете щастливи

4 знака, че той ви харесва, без да го казва

Защо трябва да почиствате пода със сол?

Как алкохолът влияе на нервната система?

Научете най-щастливият ден от седмицата за всяка зодия, 17 - 23 юни

Вечерен виц: Марче

Как всъщност трябва да бъдат разположени крановете за топла и студена вода?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com