9 приложения на содата в домакинството, за които не подозирате!

12978
9 приложения на содата в домакинството, за които не подозирате!
Снимка: iStock/Guliver

Содата за хляб има много приложения. Полезна е не само за печене на сладкиши. Знаете ли, че с нея можете да почистите цялата къща? Благодарение на своите свойства се използва и във фармацевтичната и козметичната индустрия. Представлява екологичен, биоразградим и преди всичко 100% безопасен продукт!

Содата бикарбонат се предлага под формата на прах, но можете да направите и паста или разтвор от нея, защото се разтваря при температура около 20 ° С.

Какви са ползите, ако пием вода с оцет и сода за хляб преди хранене?

Комбинирането на хлебна сода и оцет се използва традиционно за лечението  на безброй здравословни проблеми. Въпреки факта, че този...

Ето няколко идеи за използването на сода за хляб у дома, за които много от вас сигурно не знаят.

1. За премахване на мазнини и изгаряния: смесете 2 супени лъжици сода за хляб с течност за миене и изсипете в тенджери със засъхнала мазнина или мръсотия, добавете вода и оставете за 15 минути. След това просто изтъркайте съда. Става бързо и лесно. Друг начин е да сложите няколко супени лъжици сода за хляб и една супена лъжица оцет в тенджерата, да заври и да оставите настрана за 20 минути. След това време измийте тенджерата и ще бъде като нова!

2.  Почистване на микровълновата: изсипете малко сода за хляб върху влажна гъба и измийте центъра на микровълновата фурна, след което избършете. Микровълновата фурна не само ще бъде чиста, но и без неприятни химически миризми.

3. Почистване на козината на кучето: за да поддържате козината чиста на вашия домашен любимец, просто я поръсете с малко количество сода за хляб, изчеткайте я и след това я избършете с кърпа.

4.  Като течност за миене на съдове. Изчерпахте течността и имате само сода? Добавете 1/2 чаена лъжичка сода за хляб към 500 мл вода и разбъркайте. Тази течност е най-добре да се налива в бутилка със спрей. Ако ефектът и е твърде слаб, добавете още сода.

Полезни приложения на содата вкъщи

Содата за хляб е леснo достъпна по магазините, защото е популярен продукт, често използван при печене. Но содата за хляб има много...

5.  Лосион за вана. Това е добър вариант за хора с чувствителна кожа: добавете 4 супени лъжици сода за хляб към самата вода и останете във ваната за около 10 минути. Къпането в такава смес успокоява раздразнения и алергичен обрив.

6. За лоши миризми. Често се случа варени храни, като карфиол например, не винаги да миришат приятно. В тази ситуация е достатъчно да изсипете малко сода в съда за готвене. Содата допълнително ще запази снежнобял цвят на карфиола.

7. За подобряване на вкуса на рибата. Рибата трябва да се накисне в разтвор, приготвен от един литър вода и две супени лъжици сода за хляб, за поне половин час, а след това я изплакнете и подсушете. Готова е за готвене.

8. Пухкавост на омлетите: На всеки три яйца добавете половин чаена лъжичка сода бикарбонат и пухкавите омлети ще бъдат готови.

9. Почистване на бижута: за да почистите със сребърни бижута, смесете паста от сода за хляб с малко почистващ препарат, като шампоан или течност за миене на съдове, и я нанесете върху среброто. След това разтрийте с мека кърпа или четка, докато мръсотията изчезне. Накрая изплакнете с хладка вода.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com