9 възможни причини, които могат да предизвикат замайване

6381
9 възможни причини, които могат да предизвикат замайване
Снимка: iStock/Guliver

Чувствате ли се замаяни? А, знаете ли причината за това? Ако изпитвате този дискомфорт по-често и не намират логична причина за това, ще споделим с вас 9 възможни причини, които могат да предизвикат замайването. Във всеки случай е добре да се консултирайте с лекар и да приложите съответното лечение.

Прекалено ниско кръвно налягане – ако щом станете, ви причернее пред очите за кратко или се замаете, твърде вероятно е кръвното ви  да е паднало доста. Хапнете нещо сладко, изпийте чаша айран със сол, за да го нормализирате.

Твърде ниска кръвна захар – ако не помните кога е последния път, в който сложихте залък в устата си, съвсем естествено е да се чувствате леко замаяни. Това може да се случи, защото ниската ви захар ще е паднала прекалено надолу. Ето защо е добре да хапнете нещо веднага, за да увеличите нивата ѝ.

Прием на медикаменти – може би пиете лекарства за някакъв здравословен проблем. Проверете дали страничен ефект от тях не е замайването. Твърде вероятно е това да бъде така. Ако го установите, допитайте се до лекаря ви, който може да спре или промени лекарствата ви.

Липса на желязо в организма – симптом на анемията е замайването. Може да се чувствате уморени непрекъснато, да ви липсва енергия, да усетите сърцебиене. Това са индикации за нисък хемоглобин и анемия. Потърсете лекар,  за да ви каже как да си набавите липсващото желязо и да се почувствате по-добре.

Някаква алергия – може би сте алергични към нещо, но не знаете към какво. Тялото ви може да ви подсказва това чрез замайване, тъй като алергията може да е засегнала средното ухо. Освен това алергия към хранителен продукт също би могла да предизвика такъв дискомфорт.

Тези признаци издават увреждания, причинени от висока захар

Диабетът тип 2 е заболяване, която трябва постоянно да се наблюдава, за да се предотврати неконтролирано повишаване на нивата на кръвна...

Липса на хидратация – ако не пиете достатъчно вода, особено през лятото, има опасност да се дехидратирате. През летните дни потенето е по-обилно, а оттам и загубата на вода. Ето защо е важно да я компенсирате, за да се чувствате добре, да имате енергия и да не сте замаяни.

Проблеми с ушите – възможно е възпаление на вътрешното ухо на предизвиква замаяността ви. Може да става дума за бактерия или обикновен вирус, който обаче трябва да се лекува, за да се почувствате по-добре.

Вертиго – възпаление или нараняване на вътрешното ухо може да предизвика гадене, замайване, силно виене на свят. Може да се губи равновесие. Непременно се консултирайте с личния си лекар по въпроса.

Синдром на Мениер – той се изразява в натрупване на излишна течност във ухото, което може да причини бучене в ушите и замайване. Незабавно потърсете помощ, защото има опасност да загубите слуха си при това състояние.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Желязната лейди: 4 начина да спечелите сърцето на жената Скорпион

Как да балансирате между връзката с партньора и приятелите ви

Ново начало: Как да смените професията, ако сте на 30, 40 или 50 години

Знамения за косата и ноктите, които всяка жена трябва да спазва

Защо се срещнахме, ако не можем да бъдем заедно

За да расте косата ни по-бързо: трихолог назовава 7-те най-добри продукта

Тези зодии ще донесат вихрушка от драма и емоции в живота ви

Какви грешки се правят при отглеждане на ягоди в двора

Кой и кога не трябва да ходи на сауна - проверете дали сте сред тях

Вгорчават живота си сами: Тези зодии не могат да се освободят от миналото

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com