90/60/90 не са мерките на красотата

137180
90/60/90 не са мерките на красотата
Снимка: iStock/Guliver

Идеалът за красота винаги се е променял според времето, в което живеем. Днес той е сложен в толкова тесни рамки, че всичко извън тях се приема за неестествено. Снимките, които гледаме по списанията са еднотипни и създадени по един модел, така че да задоволяват нуждата ни от съвършенство. Струва ни се, че всички тези жени, които виждаме из страниците са родени под щастлива звезда и имат късмета да изглеждат перфектно.

Истината я знаем всички - снимките, които гледаме по списанията са правени от добри фотографи, моделите са гримирани от професионалисти, а на всичкото отгоре това не е достатъчно и всяка една снимка се обработва на Фотошоп. Хората, които никога не са работили на тази програма, вероятно не могат да си представят колко безгранични са възможностите й. Чрез нея професионалистите превръщат истинските жени в пластмасови кукли, на които обикновените момичета се опитват да подражават.


В идеалния изкуствено-създаден свят всички жени си приличат. Когато вървиш по улиците виждаш жени с всякакви форми - едри, ниски, слаби, високи, с по-голям ханш, с малък бюст и с широки бедра. В идеалния свят на Фотошоп, правилното осветление и точния ъгъл на снимане, няма разнообразие. Жените трябва да си приличат, всичко извън стандарта е недопустимо и дразни окото на уж обикновените хора, които са свикнали с несъвършенството около тях.



Освен с перфектни тела, жените по снимките са и с перфектна кожа на лицето. Истината е, че индустрията има нужда ние да вярваме в това, че има перфектни жени, които например са постигнали съвършената си кожа с точно определен крем за лице. И ние искаме такава кожа, за това си купуваме този продукт за лице, нищо че цената му надвишава възможностите ни. Всъщност перфектната кожа може да се постигне с обработка на снимката точно за 15 минути, дори не е нужно да сте професионалисти, трябва само малко да се поупражнявате на Фотошоп.



Понятието "естествена красота" отдавна не съществува, а изглежда, че и никой не я търси. Забравили сме, че на хората им е позволено да имат своите несъвършенства и всичко извън това, което сме свикнали да виждаме ни се струва неестетически красиво. Нещо повече, всички знаем, че в природата няма нищо перфектно, защо тогава непрекъснато ни се иска да сме идеални? Истината е, че естествената красота е заменена от представата за "изкуствената" такава. Свикнали сме да виждаме жените с грим, а когато той липсва и те са естествени, на нас ни изглежда неестествено. Толкова сме се оплели в представите си за красота, че нормалното се превръща в грозно.

 

Моделът на подражание, който всички подрастващи момичета виждат навсякъде около себе си е толкова изкривен, че те живеят в пълна илюзия. Не харесват телата си, защото това, което виждат в огледалото не отговаря на това, което виждат около тях. Стремят се да бъдат по-слаби, по-красиви и заедно с това идват редица проблеми.



Живеем в несъвършен свят, който непрекъснато се стреми към съвършенство. Опитваме се да превърнем красотата в продукт и да заличим всичко естествено. Не попадайте в капана, който ви залагат на всяка крачка. Бъдете естествени, харесвайте телата си и не разчитайте само на външността си. Животът е прекрасен такъв, какъвто е. Вие също.

Ким Бейсинджър - един модел на 60 години

Актрисата Ким Бейсинджър, която наскоро навърши 60 години, подписа договор с модната агенция IMG Models. За същата агенция работи и 17...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com