Ако имате крушовидна форма на тялото, не носете тези дрехи

7474
Ако имате крушовидна форма на тялото, не носете тези дрехи
Снимка: iStock

Понякога много ни се иска да се водим по последна мода и да си купуваме “тренди” дрехи, но те не ни пасват. Модните експерти винаги са били на мнението, че ако искаме да изглеждаме добре във всеки свой аутфит, трябва да съобразим кройката на дрехите си с нашата фигура. Именно затова напоследък нашумява и макси модата, като предлага комфортни, практични и красиви дрехи за жени с пищни извивки. И всъщност, научите ли се веднъж как да подчертавате положителните си извивки и да прикривате това, което не ви харесва, няма как да не изглеждате модерни и стилни. Трябва просто да приемете и факта, че не всяка дреха е за вас и е много по-добре да я оставите на закачалката в магазина, отколкото да събира прах в гардероба ви.

В следващите редове ви показваме няколко полезни модни съвети за всеки тип фигура.

Круша

Дамите с този тип фигура обикновено имат по-тънка талия и широк ханш. За да подчертаят формите си, експертите съветват да се спират на по-прилепнали блузи от приятни материи, подчертаващи талията. Модели жилетки и якета с коланчета също са добър вариант. Можете да бъдете и по-екстравагантни относно деколтата си, но и поло блузите също са подходящи за вас.

За връхните дрехи като сака и блейзери се спирайте на такива с дължина над бедрата. Идеалните рокли за вас са А-образните. Класическите дънки и пантални с висока талия ще направят всеки ваш аутфит перфектен. 

Избягвайте твърде натруфени щампи и обемни дрехи.

Никога не допускайте тези модни грешки и ще изглеждате винаги стилно, където и да се намирате

Ябълка

Тук талията не е особено оформена и трябва да помислите как визуално можете да я стесните. Роклите с висока талия, прави или прилепнали дънки, горни дрехи с V-образно деколте са чудесни варианти за дамите с форма на тялото тип ябълка.

Модните експерти винаги са били на мнението, че ако искаме да изглеждаме добре във всеки свой аутфит, трябва да съобразим кройката на дрехите си с нашата фигура.

Пясъчен часовник

За дамите с фигура Пясъчен часовник се препоръчват къси туники с очертания в областта на талията, прилепнали поли до коленете, блузи с V-образно деколте, рокля тип “прегърни ме” ще подчертаят положителните ви извивки и ще прикрият несъвършенствата.

Задължително избягвайте поло блузи, натруфени поли и панталони, оувърсайз тениски и дънки с ниска талия.

7 тайни за пране на бели дрехи, за да не пожълтяват

Правоъгълник

Формата правоъгълник се изразява с това, че мерките на фигурата са почти еднакви. Модните експерти съветват да акцентирате на краката и ръцете. Потници, бюстиета, къси топове и всякакъв тип дрехи без ръкави ще ви паснат идеално.

Тъй като талията и ханша не са особено изразени в този тип фигура, можете да добавите аксесоари като колани и воали, за да подчертаят извивките.

Избягвайте квадратните деколтета, широките дрехи, комбинации от тесен панталон и широка горница или обратното.

Морков

Този тип фигура е известен и като обратен триъгълник. Тук раменете са по-широки, а талията и ханшът са по-тесни. За да оформите визуално талията и ханша си, подходящи са дънките с висока талия, дългите поли и роклите тип “прегърни ме”. Късите палта и V-образните деколтета също ще ви паснат идеално.

Задължително избягвайте широките панталони, прилепналите дънки, А-образните рокли и полите тип молив.

Световните експерти в модата съветват да стоите далеч от тениски без ясна кройка тип оувърсайз или широки рокли и пуловери, които визуално ще ви придадат някой килограм отгоре. За тези които не знаят, Gang предлагат широка гама от дрехи макси мода, следващи модните трендове в световен план.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Лесно боядисване на яйца със салфетки - всеки може да го направи

За какво да внимаваме при варенето на яйца за боядисване

По какво може да се познае прясното агнешко месо

Как се пише: усъвършенстване, усъваршенстване или осъвършенстване?

Какви са тънкостите при печене на козунак, които го правят уникален

Тайната на дълголетието на най-възрастната жена на планетата

Топ 5 оригинални идеи за оформяне на козунаци

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com