Ако имате квадратно лице - ето какви прически ви отиват!

17490
Ако имате квадратно лице - ето какви прически ви отиват!
Снимка: iStock/Guliver

Квадратното лице може да изглежда прекрасно. Много знаменитости имат квадратни лица. Сред тях са актрисите Даян Крюгер, Деми Мур, Анджелина Джоли, Кийра Найтли, Кейт Мара, Леа Мишел, Оливия Уайлд, моделите Шалом Хартлоу и Роузи Хънтингтън-Уайтли.

Впрочем, близко до ума е, че цели екипи от фризьори работят с тези звезди. Така, че може да се вярва на техните решения относно прическите.

Квадратното лице се отличава с почти равни пропорции между ширина и дължина: ширината при челото, бузите и скулите е, кажи-речи, еднаква. Жените с подобна форма на лицето може да имат изразена долна челюст, леко остри и дори ъгловати черти.

Как красиво да рамкирате квадратно лице?

Дамите с квадратно лице често се стремят да го омекотят визуално. Най-добре е, когато прическата в този случай изпълнява две функции. Първо, визуално го удължава, и второ, изглажда контурите му. При това, за квадратно лице подхождат прически с подчертани обеми в горната част на главата и около скулите. Добре изглеждат и градуираните прически, включително тип „каскада“, вълнообразни и накъдрени.

Бретонът

Определено красивият и лесен за поддръжка бретон може да се адаптира много добре и към квадратно лице – в зависимост от разновидността, която изберете. По-добре се откажете от гъст и прав бретон, който по всяка вероятност ще огруби овала ви. Най-добър вариант за квадратно лице е удължен, наклонен или „накъсан“ бретон. Опитайте се да избегнете централният „път“ по темето - по-добре разделяйте косата странично.

Ако харесвате къси прически, изберете такава с подчертан обем в горната част, върху темето. За предпочитане е да се избягват ултра-къси прически в стил „милитари“, „канадска ливада“ или „ежко-бежко“. По-скоро ще ви подхождат „пикси“, „гарсон“, класически бухнали прически.

Научете как да имате уникална прическа за всеки ден!

Квадратно лице и права коса

За квадратно лице са твърде подходящи дълги прически, които разтягат чертите, превръщайки квадрата в овал. Въобще, ако искате да изгладите ъглите на скулите, си пуснете дълга коса. По този начин можете визуално да смекчите формата на лицето. Дългите къдрици ви позволяват да омекотите визията си. Високите прически също помагат за визуално разтягане на формата на лицето. А, както знаете, най-лесна за тяхното създаване е дългата коса.

За жените с квадратно лице и прави кичури не е много подходяща средната дължина на косата. Върховете на косата не бива да се изравняват с линията на брадичката – това ще добави неприятен акцент върху квадратността на лицето и върху, вероятно, голямата челюст. Свободно падащите краища на косата отклоняват вниманието от изпъкващите скули. За да постигнете такъв текстуриран стайлинг, не забравяйте за ефективните стилизиращи средства: омекотители за коса, фиксатори и др. Те ще предпазят кичурите от изкривяване и накъдряне в нежелани посоки – така ще постигнете гладка и сияйна форма на косата без допълнителни усилия.

Ако имате къса коса, с тези 5 вечерни прически ще изглеждате зашеметяващо

Квадратно лице: прав му път!

Дамите с квадратно лице могат или да оставят прав „път“ (разделяне) на косата си, или да експериментират, разполагайки го странично. За да омекотите чертите си, разхлабете кичурите около него и се опитайте да не дърпате косата зад ушите. Можете също така да стегнете висока конска опашка с прав „път“ към нея. Няколко плавни кичура близо до скулите ще помогнат за омекотяване на формата му. Ниска конска опашка с обемен бретон също ще украси притежателките на квадратно лице.

Подходящи са още прически тип „шапка“ и „каре“. Опитен фризьор вероятно ще предложи да добави обем в областта на темето, върху „короната“, за да удължи визуално образа ви.

Между другото, ако вашето лице е квадратен тип, допълването на визията ви с аксесоари никога не е излишно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Тези опасни мебели никога не трябва да се държат в спалнята

3 неща, които трябва да промените в закуската си, за да отслабнете

4 начина да накарате мъжа Скорпион да бъде обсебен от вас

Мачкат всички по пътя си: Тези зодии са най-големите кариеристи

Експерти: 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла

Фешън икони: Жените от тези зодии са най-стилните

Защо имаме замъглено зрение сутрин?

Как да пием чай правилно?

5 храни, за които да забравите след тренировка

5 храни, за които да забравите след тренировка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com