Ако искате да живеете дълго и здравословно, НЕ яжте този вид месо

6835
Ако искате да живеете дълго и здравословно, НЕ яжте този вид месо
Снимка: Aga Maszota / Pixabay

Редица фактори влияят върху продължителността на живота и здравословното хранене безспорно е един от тях. Напредъкът на медицината също не бива да се омаловажава. Благодарение на него сега има лекарства и методи на лечение на тежки и сериозни заболявания. Това също допринася за удължаването на живота.

Въпреки това напоследък заболявания като диабет, проблеми с черния и белия дроб, сърдечни проблеми, също са често срещани. Според американско проучване за тези заболявания вина до голяма степен има нездравословното хранене. Ако не промените начина си на хранене, никое лекарство не може да ви помогне. Ето защо е важно да промените хранителните си навици.

Най-здравословните и вредните методи за приготвяне на месото

Месото и другите животински протеини определено могат да бъдат част от здравословното хранене. Червеното месо е отличен източник на пъл...

Като един от причинителите на здравословни проблеми се посочва месото. Някои хора го ограничават от менюто си напълно или частично и виждат съществена разлика в положителна посока. Дали обаче трябва да изключим всяко месо, или има такова, което е добре да бъде ограничено.

Всъщност самото месото не носи негативни последици за организма. То е най-ценния източник на протеини. Съдържа аминокиселини, жизненоважни за организма. Ако решите да го замените с негови растителни заместители, съдържащи протеин, трябва да знаете, че в техния състав липсва пълният набор от аминокиселини и в това е съществената разлика. Ето защо месото няма отношение към заболяванията.

Вредно за нашето здраве е преработеното месо – пушено месо, колбаси, шунка, солени месни деликатеси и т.н. Добре е да ги изключите от менюто си, за да удължите живота си и да бъдете здрави и енергични. В тези изделия има много изкуствени вещества, мазнини, захари, консерванти и други нездравословни добавки. Колбасите от червено месо например съдържат много холестерол, натрий, мазнини и захари, които са противници на здравето, особено ако ги консумирате ежедневно.

Тези меса не са полезни за организма. Всъщност според американците те са толкова вредни, колкото цигарите.

Тайната на перфектно сготвеното месо

Всички искаме, когато готвим месо, то да се получава сочно, крехко и с по-вкусен бульон. С този трик, това ще е гарантирано при всяко ...

Добре е да избягвате още пърженото месо, както и онова, което е твърде препечено – овъглено, приготвено на скара. Тези видове месо увеличават риска от рак и насърчават мутациите на клетките. Това е така заради съединения, които се вливат в месото при овъгляване и пържене. Те са причини за образуване на злокачествени клетки в организма и в разболяване на здравите.

Тоест, може да хапвате месо, но внимавайте за начина, по който го приготвяте. Важно е да наблегнете на това, за да снабдявате организма единствено с полезните вещества от месото. Все пак е добре да подбирате и самото месо. Добре е да заложите на постните меса, които са по-леки и лесно усвоими за организма.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com