Алое вера е ИДЕАЛНИЯТ начин за стимулиране на растежа на косата! Ето защо

3146
Алое вера е ИДЕАЛНИЯТ начин за стимулиране на растежа на косата! Ето защо
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Алое вера отдавна е известно със своите лечебни свойства и ефективност. Много проучвания показват, че то е отлично и за грижа за косата, особено като естествено средство за по-бърз растеж на косата. Витамините и минералите, които се съдържат в алое вера, помагат за подхранването на скалпа и насърчават здравословния растеж. 

Ето как алое вера може да бъде полезно за грижата за косата и как стимулира нейния растеж. Ще научите също как да извличате гел от алое вера от растението и как да го смесвате с други естествени съставки.

Алое вера за грижа за косата

Най-важното нещо, преди да започнете да използвате гел от алое вера, е да не купувате продукти, които съдържат химикали. Ако нямате друг избор, опитайте се да намерите гел, който е напълно натурален. Най-добре би било да използвате пресен гел от алое вера, който може да се извлече от самото растение. Разрежете едно листо алое вера и го отворете, след което вземете лъжица, за да изгребете гела.

Гелът от алое вера може да се нанася директно върху скалпа, за да стимулира растежа на косата. Нанесете го върху скалпа с върховете на пръстите си, масажирайте леко и оставете за 30 до 45 минути. След като процесът приключи, изплакнете косата си с хладка вода и след това измийте с шампоан, както обикновено. За предпочитане е процедурата да се прави веднъж седмично.

Маски с алое вера за различен тип кожа

Срок на годност и начин на съхранение на гела

След като извадите гела, най-добре е да го използвате веднага, ако не, съхранявайте го в хладилник. Той може да престои там до седем дни, а на стайна температура няма да издържи повече от 24 часа. Ако усетите, че миризмата на гела се е променила, както и цветът, или е станал мухлясал, изхвърлете го.

Алое вера в комбинация с други съставки

Алое вера и кокосово или маслиново масло

Можете също така да смесите гела от алое вера с други натурални масла, за да стимулирате растежа на косата. Ако искате да добавите повече хранителни вещества към него, комбинирайте го с кокосово масло или зехтин. Смесете гела и маслото в равни пропорции, след което нанесете сместа върху скалпа и косата с леки движения. Масажирайте внимателно и оставете за около 30 минути, след което измийте с хладка вода и с шампоан, както обикновено. Препоръчва се веднъж седмично.

Искате красива и нежна кожа? Използвайте АЛОЕ ВЕРА!

Алое вера и мед, яйца или кисело мляко

Възможно е да комбинирате гела от алое вера с други естествени съставки като мед, яйца или кисело мляко. Естествените овлажнители като меда помагат на косата да запази необходимата влага. Протеините в яйцата укрепват космените фоликули, а млечната киселина в киселото мляко ще насърчи излющването на скалпа и растежа на косата.

Гелът от алое вера и медът, яйцата или киселото мляко се нанасят върху скалпа, като се следва същата процедура като предишната. Оставете го на главата си за около 30 минути и ги отмийте с хладка вода, след като първо измиете косата си с шампоан. Може да правите процедурата веднъж седмично.  

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Непирятни моменти в офиса, които развалят работния климат

9 симптома на начална депресия - проверете дали ги имате

Защо се посипва сол пред входната врата

Кои птици са в групата на прелетните

Кои са топли и кои студени цветове

Кои планети в Слънчевата система са газови гиганти

Житейски илюзии: 3 токсични нагласи, от които трябва да се отървете преди 30-годишна възраст

Знаете ли кои храни са най-богати на фибри

Знаете ли кои са седемте чудеса на света

Пазете нервите си: 5 съвета от тибетски монах, за да се отървете от стреса на работното място

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com