Арго и Афлек бяха отличени от кинокритиците

24374
Арго и Афлек бяха отличени от кинокритиците

В сряда вечерта „Линкълн” на Стивън Спилбърг бе отличен с 12 номинации за „Оскар”. Вчера вечерта кинокритиците избраха „Арго” за най-добър филм по време на 18-та церемония „Изборът на критика”, провела се в Санта Моника, Калифорния, съобщи БГНЕС. Бен Афлек беше определен за най-добър режисьор ден след като сензационно беше пренебрегнат в номинациите за „Оскар” в същата категория.

"Арго" е най-добрият филм според АФИ

Американският филмов институт (АФИ) обяви "Арго" за най-добър филм на 2012 г. Драмата на Бен Афлек, който играе и главната роля, бе про...

Дженифър Лоурънс и филмът с нейно участие "Наръчник на оптимиста" спечелиха най-много награди по време на церемонията. Звездата, която беше номинирана и за „Оскар”, получи отличието за най-добра актриса в комедия, а екранният й партньор Брадли Купър отнесе същата награда в мъжката категория. Лентата беше определена за най-добра комедия от кинокритиците. Актьорите във филма също бяха удостоени с наградата за най-добър актьорски състав, а Лоурънс прибави още едно отличие на сметката си с наградата за най-добра актриса в екшън за "Игри на глада".

Джесика Частейн едва сдържа сълзите си, приемайки наградата за най-добра актриса за ролята си в "30 секунди след полунощ", а Даниел Дейл-Луис беше аплодиран на крака след като излезе да получи наградата си за най-добър актьор за "Линкълн". Даниел Крейг получи наградата за най-добър актьор в екшън за ролята си на Джеймс Бонд в "007: Координати Скайфол". Заглавната песен към филма на Адел, която по-рано вчера беше номинирана за „Оскар”, получи наградата за най-добра песен.

За най-добра поддържаща актриса беше определена Ан Хатауей за ролята си на проститутката Фантин в мюзикъла "Клетниците", а Филип Сиймор Хофман отнесе наградата за най-добър поддържащ актьор за участието си в "Учителят". Квензан Уолис получи наградата за най-добър млад актьор или актриса за ролята си в "Зверовете от дивия Юг". 9-годишното момиче стана най-малкото дете, номинирано за „Оскар” за най-добра актриса в цялата история на церемонията.

На снимката: Брадли Купър, Роберт Де Ниро, Дженифър Лоурънс и Джаки Уивър получават статуетката за „Най-добра комедия”

Бен Афлек има амбиции в политиката

Бен Афлек, който вече има „Оскар”, а "Арго" (събрал до този момент близо 160 млн. долара в бокс офиса) може да му донесе и ...

Редактор: Пламен Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com