Аз НЯМА да дарявам по Коледа

45950
Аз НЯМА да дарявам по Коледа

Коментар за дарителските кампании по Коледа взриви мрежата. Изказването предизвика цял куп дискусии, хапливи коментари и крайни мнения, които нажежиха виртуалното пространство. Ето и какво гласи:

"Аз НЯМА да дарявам по Коледа!

Омръзна ми всеки декември отвсякъде да ме заливат дарителски кампании и видиш ли, ако аз не помогна, трябва да ми стане гузно и някак си по-трудно да преглъщам пържолата в чинията си.

Един куп инициативи - да дарим обяд, да подслоним бездомник и да дарим надежда с някой и друг лев, с някой и друг sms... Само по Коледа ли гладните са гладни, а бездомниците нямат покрив над главите си?

Но не това е най-лошото, по-лошото е че зад ВСЯКА кампания стои бранд - я някой мобилен оператор, я някоя банка, която си прави евтиния PR на гърба на гладните и за сметка на милостивите. Ако даряваш, дари БЕЗВЪЗМЕЗДНО! Не си слагай името отгоре като печат, с който да се биеш в гърдите колко си милосърден.

Дарявайте през цялата година, защото това е жалко. Повечето дават от хляба си по Коледа само и само да се почувстват по-добре и някак си съвестта им да спи спокойно под елхата. Не ставайте част от поредната машина за пари, ако искате да дарявате - дарете от сърце, не от срам!"

Защо някои християни отказват да празнуват Коледа

Много хора по света се чувстват отблъснати от това, в което Коледа се е превърнала, и отказват да я празнуват. Те съзират фалш, лицемер...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com