Без да пазите строга ДИЕТА – спазвайте тези 8 съвета и ще стопите килограмите

13089
Без да пазите строга ДИЕТА – спазвайте тези 8 съвета и ще стопите килограмите
Снимка: iStock/Guliver

Диетите могат да зародят много сериозни проблеми особено ако се подлагате на жестоки такива. Има навици от ежедневието ви, които ви вредят да сваляте килограми. Ако ги преустановите, отслабването ще става много по-лесно, дори и без да се подлагате на строги режими и диети. Ето нашите съвети:

Добавете здравословни мазнини към вашата диета

При повечето диети мазнините се елиминират напълно, но това не е точно правилно. Добавете към диетата си ядки например, защото мазнините се преработват най-бавно, от което следва, че чувството за ситост ще трае по-дълго. Ако подбирате храни със здравословни мазнини, отслабването няма да е мит.

Не надценявайте загубата на калории при физическата активност

След тренировка се чувстваме доста изморени и си мислим, че сме изразходвали всички приети калории, след което си позволяваме отново да си хапнем обилно. Но ще се изненадате каква малка част от приетите калории всъщност сте изгорили. Има редица приложения и технологии, с които да следите изгарянето на мазнини при тренировка, препоръчваме ви да го правите, за да не прекалявате след това с храненето.

Мийте добре плодовете и зеленчуците

Възможно е да са останали пестициди по тях, затова ги измивайте много внимателно преди консумация, тъй като пестицидите могат да забавят метаболизма, а това от своя страна да възпрепятства топенето на мазнини.

Не е за вярване, но има начин да смъкнем килца, без да спираме захарта

Ако искате да свалите излишните килограми, но пък не можете да елиминирате сладкото от менюто си напълно, ви препоръчваме да изпробвате...

Вдишвайте миризмата на зехтин

Заместете олиото и маслото със зехтин, той задържа ситостта ви за по-дълго време. Факт е, че дори само помирисването на зехтин поддържа нивото на кръвната захар стабилно, от което не чувствате глад.

Яжте с удоволствие 

Ако похапвате с удоволствие, то по-дълго ще се чувствате сити и няма да почувствате глад. Това е така заради хормона, който регулира апетита – грелин. Той се повишава, когато сме стресирани, хапваме набързо и без желание, и намалява, когато консумираме храната спокойно и с желание. Освен това ви препоръчваме да наблягате на любимите ви здравословни храни, а не да се мъчите с броколи, ако например ги мразите.

Изберете правилната паста

Дебелее ли се от ядките?

Дебелее ли се от консумацията на ядки или ви помагат да отслабнете? Диетите обикновено стоят настрана от ядките. Излишно, защото ядките...

Хората, опитващи се да свалят килограми, е препоръчително да избират храни с нисък гликемичен индекс. Разбира се, различните храни имат различно ниво на този индекс, а от пастата е най-добре да консумираме спагети, тъй като те са с най-нисък такъв, а макароните – с най-висок, тях избягвайте.

Приемайте калций, ако не консумирате млечни продукти

Дали заради непоносимост към лактоза, или по други съображения, някои хора напълно изключват млечните продукти от менюто си. Но те са богати на калций, нужен ни освен за здравето, а и за ускоряване на метаболизма. Затова ако не консумирате млечни продукти, приемайте калций на таблетки, може да добавите и витамин Д.

Яжте черен шоколад

Ако сте на диета с ниско съдържание на въглехидрати, хапвайте от време на време по малко черен шоколад, така ще постигате баланс и няма да се получи йо-йо ефект от диетата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Естествено изгаряне на мазнини: 17 храни, които ще ви помогнат да отслабнете до лятото

Закусвайте на дневна светлина и още 6 златни правила за отслабване

8 лайфхака как да изберете наистина сладки ягоди

11 последици от кастрацията на домашни любимци - собствениците дори не знаят за това

Лимон срещу излишни килограми: Защо е полезно да го ядете през нощта?

10 неща в къщата, които харчат най-много енергия

Полезни знаци, които могат да предскажат дъжд

Как да спрете да ядете през нощта?

Как се пише: оръдие или уръдие?

Грешки преди лягане, които ни карат да качваме килограми през нощта

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com