Биотинът ли е звездният витамин за грижа за кожата и косата?

3242
Биотинът ли е звездният витамин за грижа за кожата и косата?
Снимка: iStock

През последните години биотинът е една от най-популярните съставки в много от продуктите за красота на пазара, включително шампоани и маски за коса, кремове за лице и хранителни добавки. Но какво всъщност представлява биотинът? Заслужава ли той тази слава, която индустрията му даде?

Какво е биотин?

Звездни храни за поддържане на млада и здрава кожа

Състоянието на кожата ни несъмнено е една от основните грижи на много жени (и мъже също!) по отношение на нашата красота. Ние непрекъсн...

Биотинът, известен също като витамин Б8, Б7 или витамин H, е основен витамин за правилното функциониране на нашето тяло. Това е така, защото биотинът играе много важна роля в различни процеси в тялото, включително:

- Трансформация на глюкозата в енергия: Биотинът позволява метаболизма на мазнини, въглехидрати и аминокиселини, позволявайки на тялото ни да получи енергията от която се нуждае, за да функционира.

- Създаване на хемоглобин: Както при някои други витамини от група В, биотинът улеснява създаването на червени кръвни клетки. Тези клетки, известни още като хемоглобин, са отговорни за транспортирането на кислород до органите на нашето тяло, така че е от съществено значение тялото ни да създава необходимото количество хемоглобин и за това е необходимо да осигурим правилно количество биотин.

- Подобрява клетките на определени тъкани: Този витамин благоприятства клетките на различни тъкани, като ги поддържа здрави. Особено биотинът може да подобри клетките на кожата, косата и ноктите и именно поради тази причина той се превърна в любимец на козметичната индустрия през последните години.

Как биотинът може да подобри външния ми вид?

Тези продукти са задължителни за млада и сияйна кожа

Въпреки че определени процедури за красота са от съществено значение за постигане на сияещо лице, истинският „еликсир на младостт...

В момента биотинът е една от основните съставки в много продукти за коса и лосиони за тяло в индустрията, но как точно витамин Н подобрява външния ни вид?

Укрепва косата

Това хранително вещество успява да заздрави косата, предотвратявайки косопада и осигурява обем и жизненост на косата ни. Така че, ако имате лоша и/или слаба коса, определено трябва да опитате този продукт. В допълнение, този витамин не само ще подобри краищата на косата ви, но също така може да подобри състоянието на скалпа ви, което го прави добро решение, ако искате да избегнете досадния и грозен пърхот. Благодарение на тази способност биотинът се намира в много от най-известните шампоани против косопад на пазара.

Укрепва ноктите

Както при косата, биотинът може да укрепи ноктите, като ги предпазва от чупливост и чупливост. Освен това ще подпомогне тяхното здраве, като избягва досадните повредени кожички.

Професионално изглеждаща коса в ДОМАШНИ условия

Дали искаме да спестим от скъпите фризьорски услуги, или просто сме недоверчиви към техните обещания, че няма да отрежат повече от това...

Подобрява външния вид на кожата

Биотинът овлажнява кожата ни, като я предпазва от сухота, дехидратиране или раздразняване. В допълнение, той е в състояние да предотврати кожни проблеми като псориазис или дерматит, тъй като има способността да регенерира кожните тъкани.

Къде мога да намеря биотин?

Както вече споменахме, много продукти за лична хигиена съдържат този витамин сред съставките си. Въпреки това, когато се използва локално, той не се абсорбира правилно, така че е препоръчително да се консумира през устата. Най-богатите на този витамин храни са яйцата, дрожди, меса от органи, сирене, соя или някои ядки. Затова ще бъде препоръчително да поддържате диета, богата на тези храни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com