Бляскавият виенски оперен бал

16046
Бляскавият виенски оперен бал
Събитието събра известни имена от политиката, света на изкуството и бизнеса

Известни лица от световната и европейската политика участваха в знаменития Бал в операта, състоял се през изминалата нощ за 56-ти път в австрийската столица, предаде ИТАР-ТАСС.

Поканен бе и министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. Почетен гост на бала бе генералният секретар на ООН Бан Ки-мун, който заедно със съпругата си бе удостоен с честта да заеме място в президентската ложа редом до австрийския държавен глава Хайнц Фишер.

56-и традиционен бал във Виенската опера

Виена, Австрия. 56-и традиционен бал във Виенската опера. Във Виена има много балове, особено през януари и февруари, като първите зап...

Традиционният бал във виенската Щатсопера е едно от най-значимите благотворителни събития, в което участва почти цялото австрийско правителство, представители на политическия, икономическия и културен елит. Сред гостите на бала бе британският актьор сър Роджър Мур, един от най-добрите изпълнители на ролята на Джеймс Бонд, датската актриса, модел и певица Бригите Нилсен, германската манекенка Джина-Лиза Лофинк, внучката на Чарли Чаплин Уна Кастиля Чаплин.

Виенският бал по традиция е вечер на артистите на оперния театър - певци, музиканти, танцьори, които предложиха на гостите кратко, но ярко представление. А правото да открият бала както винаги бе на дебютантите - тази година това бяха 144 двойки. Историята на виенските балове започва от началото на деветнайсети век.

Често пъти на тях дамите се надпреварват да привлекат внимание с тоалетите си. Тази година с оригиналността си всички учуди телевизионната водеща Дорис Голпашин, която бе с пищна бална рокля, обшита с малки шоколадови медали - около хиляда и петстотин.

За да не се разтопят от топлината и да не изцапат някого, се е наложило да бъдат обработени със специален защитен лак. Единственото неудобство на този екстравагантен тоалет е фактът, че тежи не по-малко от седем килограма, отбелязва ИТАР-ТАСС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com