Bulgaria Tatto Expo: Татуировките не са, което бяха

95411
Bulgaria Tatto Expo: Татуировките не са, което бяха
Снимка: БГНЕС

Татуировките вече не са това, което бяха - технологиите напредват много, а майсторите стават все по-добри. Татуирането е едно от най-древните изкуства и с годините става все по-добро.

Това заяви организаторът на "Bulgaria Tatto Expo" Цветан Цветанов. Над 50 татуисти от България, както и гости от Италия и Сърбия се събират през уикенда от 12:00 до 19:30 часа в Зала 3 на НДК, за участват в първото издание на експото.

Разпределени в отделни щандове, артистите ще работят два дни почти без почивка върху телата на момчета и момичета, взели решение да запечатат завинаги върху себе си избрания символ, картина, образ или послание.

През последните три или четири години хората се интересуват все повече от татуировките, откъде произлизат, как се правят и какво представляват, споделя един от татуистите на студиото Addicted 2 Pain. Мъжете обикновено правят по-мащабни татуировки и преобладават сред татуистите, но в бранша навлизат и все повече жени, което е радостно, добавя той.

Една татуировка в стандартен размер отнема около 2-3 часа, разказа Васил Делчев, докато един от клиентите му си взима кратка почивка. По думите на Васил е трудно да се обособи тенденция или мода за определен вид татуировки, които са най-предпочитани от любителите на това изкуство.

Най-възрастният, който съм татуирал е на около 50 години, но има и доста млади - границата може би пада до 12 или 13-годишни, които идват със своите родители. Случва се деца да идват и без своите родители, но тях ги връщаме, признава Васил.


Непрекъснато се случва хора да искат да заличат стари татуировки, правени най-вече в казармата, разказва той. Заличаването е сложно, а най-често се заличават рисунки, плод на "пиянски истории" - котви, черни петна и други, споделя Делчев.

Днес на татуирането се гледа като на изкуство, а не като на табу и повечето артисти са истински художници, с усмивка споделя Васил Делчев. Той е категоричен, че технологиите са толкова напреднали, че няма никаква истина в твърдения за големите опасности, които крият татуировките за хората.

В "Bulgaria Tattoo Expo" ще вземат участие и художниците от студио "Гаргамел", които са подготвили няколко страхотни изненади и демонстрации с аерограф. В рамките на експото са предвидени игри с публиката, томболи и естествено - много музика, бира и енергийни напитки, съобщи БГНЕС.

В рамките на днешния ден екипът на SweetMeUp Boutique пък ще докосне гостите до пин-ъп културата с ревю, показващо характерната за стила визия, еволюирала през времето и станала основна част на нежните половинки в тату-средите. Завладяващи със своята съблазнителна предизвикателност татуирани момичета, носещи сладникавия привкус на ретро модата. Всички момичета, които желаят ще могат да си направят безплатна ретро прическа и грим.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com