Бърз тест показва дали сте физически и психически уморени

54752
Бърз тест показва дали сте физически и психически уморени

Зрителен тест, изготвен от японския психолог Акиоши Китаока, може да оцени само за няколко секунди дали сте физически и психически уморен, поглеждайки само едно изображение.

Кой ще намери тъжното човече за 20 секудни

Тази снимка е замислена като напомняне за това, че когато сте уморени или под стрес, мозъкът има естествена тенденция за да търси негат...

На снимката виждате няколко кръга, който според японеца безпогрешно могат да ви покажат какво е психическото ви състояние в момента и дали спешно имате нужда от почивка. Популярният тест се нарича въртящите се змии.

Ако кръговете, които виждате на изображението, са абсолютно неподвижни, това означава, че физическото и психическото ви състояние са напълно стабилни. Успявате да си починете и се чувствате напълно спокойни и уравновесени в ежедневието си.

Ако ви се вижда, че някой от кръговете се движат бавно, то значи изпитвате лека умора и имате нужда от почивка, за да не навредите на здравето си. Отделете няколко дни, в които да се наспите пълноценно и в които да не ангажирате ума си със сериозни задачи.

Ако с очите си виждате как кръговете се движат бързо и активно, вие сте преуморени и с това повишавате нивото на стреса и влошавате здравето си. Спешно се нуждаете от дълга почивка, след която да освободите напрежението.

Тази преумора може да се дължи и на ваши стериотипи, с които пречите на хармонията и уравновесеността в живота си. В този случай трябва да си запишете час за консултация при психолог.

Откривате ли човек между зърната от кафе?

За този тест казват, че на пръсти се броят хората, които откриват човек на снимката за по-малко от 2 секунди! Това значи, че дясната по...

Акиоши Китаока е специалист по зрителни възприятия и илюзии, като създаденото от него изображение на въртящите се змии се радва на слава и признание в цял свят.

Преподавателят по психология в университет Рицумейкан е носител на редица награди за неговите оригинални методи при проучването на човешката психология.

Китаока разчита за своите рисунки на това, че контрастиращите цветове, съчетани по определен ред, създават фалшиво усещане за движение.

Японецът е само един от художниците, които си играят с измамата на окото. В миналото известни с това умение са били Мориц Ешер, Бриджит Райли, Салвадор Дали.

източник: ezine.bg

Разберете дали имате двойник

Ако на интернет страницата "I Look Like You" прикрепите своя фотография, ще разберете, че това е услуга за сравняване на всички снимки ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com