Целогодишни растения, които са подходящи за дома и офиса

5631
Целогодишни растения, които са подходящи за дома и офиса
Снимка: JackieLou DL / Pixabay

Хубаво е да имате растения в офиса си у дома. С тях можете да разнообразите помещението и да внесете повече настроение и мотивация за работа или просто да ви бъде приятно. Ето и кои растения можете да отглеждате лесно, без да полагате особено големи усилия.

Розмарин, градински чай или мащерка

Как да разположим цветята у дома?

Обикновено се излагат най-скъпите екземпляри, за да се виждат от всички, но можете да поставите и старите растения по един различен нач...

Тези растения намират приложение в кулинарията, но също са чудесен начин да разнообразите интериора си. По-добре е да ги отглеждате от разсад. Обичат светлината и най-комфортно ще се чувстват в  отделни саксии. Почвата трябва да бъде влажна, но не и прекалено мокра, за да не се постигне загниване на корена.

Циклама

Растението безспорно е красиво. За него ви е нужно помещение с по-ниски температури, влажна почва и светлина. То обаче не обича прекалено излагане. За да се радвате по-дълго на цветовете му, вземете растение, което има повече пъпчици. На цветовете можете да се радвате и през зимата, стига да се грижите добре за нея.

Бромелия

Тези цветя са идеални за дома или офиса, тъй като обичат изкуствената светлина. Почвата отново трябва да бъде влажна, но не мокра, за да не загниват корените

Растения, които пазят дома от лоша енергия

Дори да не го осъзнавате, в дома ви мебелите, домашните любимци и дори килима отделят опасни съединения за вас и вашите близки. Сред тя...

Алое вера

Това растение е идеално за разсеяните хора. Спокойно можете да го гледате в градината и почвата му се полива, само когато видите, че е суха. През останалото време го оставяте и то само си расте.

Африкански виолетки или стайни теменужки

Тези красиви растения ще ви радват през цялата година. Тъй като растат постоянно и обичат светлината, добре е да ги сложите в стая с южно изложение. Почвата отново трябва да бъде влажна, но не прекалено мокра.

Какво означава почвата да бъде влажна?

Цветя подходящи за спалнята

Растенията внасят красота и уют у дома. Зелените листа и цветове ни карат да се чувстваме по-добре, по-щастливи и да разтоварим след дъ...

Тъй като на всяко едно растение, което ви представихме, споменахме, че почвата трябва да бъде влажна. Това означава, че не е нито суха, нито прекалено подгизнала. Поливате растенията, когато усетите, че горният слой е сух – около два сантиметра под повърхността.

За да сте сигурни, че слагате точното количество вода, можете да напълните чинийката към саксията. Така растението само ще си вземе нужното количество вода. Когато видите, че чинийката не влажна, то долейте и сте готови. По този начин няма да се объркате за количеството вода и няма опасност да прекалите.

Прекаляването с водата води до загниване на кореновата система. Влагате е чудесна среда за развитието на различни бактерии и микроорганизми. Можете да сте сигурни, че сте прекалили с водата, като около растението се навъртат различни мушички – те обичат влагата и именно това ги привлича.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com