Четири красиви жеста, които всъщност са хитра манипулация

9465
Четири красиви жеста, които всъщност са хитра манипулация
Снимка: Thinkstock/Guliver

Внимавайте: човекът, който ги използва, всъщност не е толкова приятелски настроен, колкото изглежда.

Не само, че ни заблуждават много по-често, отколкото забелязваме, а в същото време се смятат за мили и надеждни. Те толкова са свикнали с ролята си, че играят така, както дишат.

Все пак е възможно да се разкрие манипулатора, дори и да е най-атрактивният и очарователен. Ето четири знака, които показват, че усмивката им е напълно фалшива и те самите мастоски свирят на чувствата ви като на цигулка.

1. Проклятието на подаръците

Преди години бивша приятелка ми подари Bluetooth слушалки за рождения си ден. Нямате представа как се опитах да свикна с тях и да ги обичам. Но не стана. Дарените слушалки бяха изключително неудобни и постоянно падаха. Накрая се отказах и се върнах към обичайните си кабелни слушалки.

И тогава мъките ми започнаха ... Всеки път, когато ме виждаше, тя ми напомняше колко пари е дала за слушалките, а аз не ги използвам.

Здравословната връзка е свързана с даване и получаване в замяна. Но когато възникне дисбаланс, връзката става нездравословна. Ето защо подаръците са най-често срещаният инструмент за манипулация.

Как лесно можете да манипулирате всяка зодия

Въпреки че ние самите, волно или неволно, прибягваме до манипулативни техники, за да постигнем целите си, със сигурност не искаме да ст...

Пазете се от капана на подаръците на манипулаторите - много е лесно да влезете в него, но е много по-трудно да излезете.

2. Ефект на Бен Франклин

Най-квалифицираните манипулатори просто обожават този трик. Това е един от най-лесните начини за изграждане на доверие и удоволствие на някого. Бен Франклин имал политически опонент, който често го критикувал. Франклин си спомнил стар цитат: „Този, който някога ви е направил услуга, е по-готов да направи нещо друго за вас от този, на когото вие сами сте помогнали“. Франклин помолил опонента си да му даде назаем рядка книга. След това той върнал този том с една сладка благодарност. Именно тази стъпка се превърна в повратна точка в отношенията им: те спрели да се състезават и дори станали приятели.

В края на краищата знаем, че искаме услуги от хора, на които имаме доверие и които ни интересуват. Не можеш да се обърнеш към чужд, когото не уважаваш ... И това е капан. Пазете се от молби за услуги от хора, които преди не са ви поглеждали.

3. "Нищо не се случи, сторило ти се!"

3 прости фрази, които другите използват, за да ви манипулират

Манипулаторите умело си служат с думите и благодарение на тях винаги постигат целите си.  Ето кои са фразите, които най-често нам...

Газлайтинг е друга често срещана и ефективна форма на манипулация. Тя е една от най-жестоките форми на манипулация, когато жертвата започва да се съмнява в адекватното възприемане на реалността.

4. Тактика на трохите

Тази тактика често се използва от манипулатори, за да ви примами, запали, но не и да поеме каквито и да било задължения. Те са сладки и разкошни, но всеки път, когато направите крачка, за да се приближите наистина, те веднага се изплъзват. Както подсказва името на тази тактика, те ви дават точно достатъчно галета, за да се почувствате като птица и да се заинтересувате и да се приближите.

Харесват публикациите ви в социалните медии, изпращат ви съобщения, флиртуват и ви правят комплименти, но след това изчезват без предупреждение.

Познаването на техниката и механизма на манипулацията е много полезно. С тяхна помощ можете да се предпазите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Причини защо да не гладите спалното си бельо

Съберете цифрите си на раждане и надникнете в бъдещето

Как да се научите да управлявате собствените си сънища: 5 ефективни метода

Могат ли бременните жени да отидат на гробища: какво казват магьосниците и свещениците?

Колко време се варят яйцата за боядисване?

Как се пише: опасност или опастност?

Това са зодиакалните знаци с най-добрата интуиция!

Най-добрата рецепта за веган бъркани яйца

Защо първото боядисано великденско яйце задължително е червено?

Сварете яйцата така, за да издържат по-дълго

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com