ЦРУ разсекрети архиви за наблюденията на НЛО

14529
ЦРУ разсекрети архиви за наблюденията на НЛО

Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на САЩ разсекрети стотици документи, посветени на разследването на наблюденията на НЛО по цял свят, по-конкретно в Германия, Белгийско Конго (колония, съществувала до 1960 година) и СССР, съобщава The Mirror.

Документите обобщават разследвания на агенцията, посветени на НЛО, до 1978 година. Основните архивни материали са посветени на наблюдения, направени от края на 40-те и през 50-те години. ЦРУ е разделило документите на две групи, в зависимост от скептицизма и оптимизма спрямо принадлежността на НЛО към извънземни цивилизации.

Как "Досиетата Х" промениха телевизията за 20 години

Любимият сериал на цяло едно поколение "Досиетата Х" навърши днес 20 години от излъчването на първия си епизод. Историите за извънземни...

В документите от 1952 година се съобщава за летящи обекти, забелязани в Източна Германия, над Испания, Северна Африка и урановите рудници в Белгийско Конго. ЦРУ е изложило и протоколите от заседанията на различни комисии и подробна инструкция по наблюденията на НЛО.

В нито един от документите не са представени доказателства за връзка на НЛО с извънземни, тъй като повечето данни съдържали недостатъчно материали за научен анализ.

Публикуването на сведенията на ЦРУ съвпада с излизането на новия сезон на „Досиетата Х“. Сериалът е прожектиран по Fox от 1993 до 2002 г. По негови мотиви през 1098 и 2008 г. са заснети и два пълнометражни филма. Новият сезон стартира на 24 януари по Fox.

 

"Досиетата Х" се завръщат! Вижте трейлъра към новите епизоди

Забулени от държавата случаи на извънземно присъствие, странни явления в някое зачукано американско градче, прикрити като природни фено...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com