Цветята, които всеки пушач трябва да има в дома си

20398
Цветята, които всеки пушач трябва да има в дома си
Снимка: alunda / Pixabay

Стайните растения се срещат в голямо изобилие и разнообразие. Сред тях обаче може да откроим някои, които определено са подходящи за пушачите, които трябва да ги имат в дома си.

Кливия

7 цветя, които може да сложите в тъмните ъгли на стаята

Тъмните ъгли на стаята могат да бъдат чудесно място и среда за различни цветя. Вижте с кои от тях можете да освежите тази част от дома ...

Тя е подходяща за стаите, където се пуши. По този начин ще пречисти въздуха от вредните вещества. Нужно е от време на време да я изкарвате на чист въздух, за да може тя самата да регенерира.

Хлорофитум

Той е подходящ за кухнята, където въздухът и без това се нуждае от пречистване от парите при готвене. Той поглъща голяма част от вредните газове и освобождава кислород. Подобни свойства имат и спатифилумът, монстерата и еуфорбията.

За спалнята

Подходящи са цветята, които нямат силен и натрапчив аромат. Тук не трябва да се поставя лилиум, тъй като той ще има вредно влияние не само върху съня ви, но и здравето. По време на сън организмът се нуждае от големи количества кислород. Поради тази причина може да поставите в спалнята си фикус. Неговите големи и широки листа са истинска фабрика за кислород.

Поддържайте растенията си у дома с тези лесни съвети

Ако сте някой, който има склонност несъзнателно да убива растенията си вкъщи, то тази статия е за вас. Изглежда, че в днешно време е те...

Цветя за офиса

Ако сте определили в дома си специално място за работа, то ще е хубаво да внесете малко свежест и там. Хубаво е да изберете растения, които имат положително влияние върху концентрацията и нервната система. Такива са  кактуса, азалията, бегонията, драцената, цикламата, но и различни видове цитруси.

Цветя за детската стая

Тук трябва да подходите внимателно, тъй като децата имат чувствителна нервна система. Те трябва да бъдат без остър аромат и да не предизвикват алергични реакции. Добре е да е изберете такива, които пречистват въздуха от токсини. Такива са здравеца, алое вера, хибискус, бамбук, хризантема, хипеаструм.

Цветя за банята

Тези 3 стайни растения могат да пречистят въздуха в дома ви: изследване

Стайните растения често се смятат само за декоративни елементи, но последни изследвания сочат, че стайните растения могат да намалят ни...

Повечето хора не си представят да имат там цветя, но това може да подобри значително настроението у дома. Все пак, банята е първото помещение, което посещаваме за новия ден и в което се приготвяме. Поради тази причина то трябва да ни носи свежест и приятни емоции. Растенията, които ще поставите тук, трябва да обичат влагата и сянката. Такива са папрат, бамбук аглаонема, спатифилиум.

Цветя за коридора

Той е първото нещо, което виждате, когато се приберете у дома. Затова трябва да бъде цветен, уютен и носещ положителна енергия. Липсата на светлина би била проблем при избора на цветя. Подходящи са тези, които могат да виреят без светлина и имат по-малки размери, за да не ви пречат, когато се движите в тази част от дома си. Такива са: бегония, драцена, аспарагус, фитония, гардения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com