Десет неща, за които спирате да се тревожите след 30 г.

5214
Десет неща, за които спирате да се тревожите след 30 г.
Снимка: Istock/Guliver

При някои хора още на 27 години настъпват съществени промени в разбиранията, а при други чак на 35. Ето за кои неща преставате да се тревожите, когато навършите 30.

1. Модата

Когато сте млади, следите всички модни тенденции, искате да носите модерни дрехи, обувки, прически, да посещавате популярни заведения. Идва момент, когато модата остава на заден план. За вас е важно да се чувствате комфортно, да посещавате места с хора, с които се чувствате добре, дори и да не са сред най-популярните.

2. Излишните килограми

Вече осъзнавате, че самочувствието не се мери в килограми и сантиметри. Няколко излишни килограма няма да намалят вашата привлекателност и понижат самочувствието ви. 

3. Клюките

Все по-малко се вълнувате от личния живот на останалите. Знаете, че хората са различни, реагират по различен начин и се радват на различни неща. Приемате ги такива каквито са и осъзнавате, че не е необходимо на всяка цена да им налагате своето мнение.

4. Очакванията на останалите

В младостта за вас е важно да се доказвате пред останалите - родители, роднини, съседи, приятели. Да се “съревновавате” с другите, да ги убеждавате, че сте успели в живота: в професията, кариерата, семейството. След 30 вече знаете, че най-важно е да живеете в хармония със себе си. Дори да не сте търговски директор, може да сте щастлив с това, което имате.

5. Мнението на другите за половинката ви

Ако близките ви не харесват половинката ви и се опитват да ви убедят, че не е за вас, това вече не ви тревожи. За вас е важно вие как се чувствате в компанията на своята сродна душа и мнението на другите не е важно за вас.

6. Как празнувате рождения си ден

Вече не ви привличат бурни партита с много приятели и танци. Романтична вечер с любимия човек, или разходка с най-близките приятели са достатъчни да ви направят щастливи.

7. Да се показвате пред другите

Не държите да си купите последен модел телефон или часовник само за да се похвалите пред останалите. Избирате практични и функционални вещи, които да ви служат, а не да се показвате пред другите.

8. Социалните медии

Имате профил в социалните медии, общувате с близки и приятели, споделяте снимки от приятни моменти, но не сте пристрастени. Не седите с часове пред огледалото, за да изглеждате перфектно за поредното селфи.

9. Факта, че още не сте семейни

Ако все още нямате законна половинка, все ще се намерят доброжелатели, които непрекъснато ще ви подпитват кога ще се ожените и ще ви правят намеци, че е крайно време да се задомите. Идва, обаче, един момент, когато това престава да ви интересува. Ако се чувствате добре сами, мнението на останалите няма никакво значение.

10. Личния живот на знаменитостите

На младини следите какво се случва с популярните лица от модата и музиката. Как се обличат, гримират, с кого излизат, как протичат връзките им. Подсъзнателно сравняват живота им с вашия собствен. Какво се случва с личния живот на звездите вече няма никакво значение за вас. Искате си вашия живот и се стремите към вътрешна хармония, а не да се харесате на другите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Яснота в ума: 3 прости начина за справяне с тревожните мисли

Името на кой наш град идва от думата "кал"?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com