Днешната дата плаши суеверните

9025
Днешната дата плаши суеверните
21.02.2012 г. е ден-палиндром

На почитателите на теориите за странните дати днешната със сигурност ще се хареса. За суеверните тя ще е повод за безпокойство, пише в. "Кориере дела сера".

Днес е 21.02.2012 г., което превръща датата в ден-палиндром. По принцип палиндром означава, че дадена дума или дори цяло изречение прочетени и отпред-назад и отзад-напред означават едно и също нещо и звучат по един и същ начин.

В конкретния случай числото, обозначаващо годината (2012), е прочетена в обратен ред версия на числата за деня (21) и за месеца (02). Според суеверните, привържениците на паранормалното, кабалистите и нумеролозите подобен ден вещае съдбовни неща.

Според оптимистите той просто носи късмет, а според песимистите ще бъде наситен с отрицателни емоции. Реалистите от своя страна припомнят, че не всички страни по света изписват датите по един и същи начин. Американците започват от месеца, после е денят и накрая се поставя годината (02.21.2012 г.), така че не се получава палиндром и следователно днешният ден за тях ще бъде най-обикновен.

През целия 21 век има общо 38 подобни дати-палиндроми. За привържениците на нумерологията, за кабалистите и за суеверните най-съдбовен се очертава 02.02.2020 г. Последният ден-палиндром през 21 век ще бъде на 29.02.2092 г. Според суеверията на високосна година и дата-палиндром, съвпадаща точно с високосния 29 февруари, ще се случи разтърсващо събитие. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com