Добавките, които могат да осигурят по-дълъг и по-здравословен живот

5125
Снимки: stevepb / Pixabay

С напредването на възрастта на тялото, хранителните добавки играят важна роля. Някои биологичноактивни вещества, извлечени от растенията, могат да осигурят подкрепа през целия живот. Сред тях са глутатион, ресвератрол, пиперин, лутеин и зеаксантин.       

Как да постигнем дълголетие, е гореща тема в областта на здравеопазването. Изследователите стигнаха до заключението, че значителна част от световното население изпитва недостиг на витамини / микроелементи, но е възможно да се даде на тялото шанс за дълголетие, като се приемат мултинутриенти всеки ден.

Добавки за дълъг и пълноценен живот

Мултивитамини за дълголетие

Приемането на мултивитамини увеличава дължината на теломерите при жените. Теломерите са краищата на хромозомите, които предпазват ДНК от стресови фактори. 

Множество съставки за дълголетие

Хранителните добавки, които никога не трябва да приемате заедно

Голяма част от хората приемат хранителни добавки, за да подобрят цялостното си здравословно състояние или да тушират симптоматиката на ...

Тези биоактивни растителни продукти ще помогнат за осигуряване на подкрепа за дълголетието и жизнеността на клетките на тялото.

1.  Глутатион

Това е основният антиоксидант на тялото, който ефективно се бори с оксидативния стрес (фактор на стареенето) и повишава устойчивостта, целостта на клетките и дълголетието.

Тялото произвежда глутатион естествено, но нуждата от него е много по-висока. Хранителната добавка с ферментирал глутатион увеличава запасите от това вещество в тялото и има положителен ефект върху биомаркерите на оксидативния стрес.

2.  Ресвератрол и пиперин

Добавки, които може да увеличат риска от рак

Имаме навик да си самопредписваме и приемаме медикаменти и хранителни добавки, за които сме научили от рекламите или които някой колега...

Сам по себе си ресвератролът се счита за мощно биоактивно вещество, което влияе положително върху функциите на сърцето, мозъка и имунната система. Но бързият му метаболизъм затруднява усвояването на ресвератрол от организма и тогава на помощ може да се притече биологичен подобрител – пиперин.

Ако ресвератролът и пиперинът работят в мулти-формула, бионаличността на ресвератрол се увеличава. В резултат на това ресвератролът се превръща в фактор за дълголетие, който устоява на оксидативния стрес, осигурява устойчивост на клетките и здраве на митохондриите.

Растителният източник на ресвератрол е японска коса.

Растителният източник на пиперин е екстракт от плодове от черен пипер.

3.  Лутеин и зеаксантин

5 хранителни добавки, от които трябва да се откажете още сега

Хранителните добавки са неизменна част от режима на голяма част от нас. Особено през зимния сезон много хора прибягват към прием на вит...

Извлечени от цветето на Tagetes erecta, тези каротеноиди осигуряват устойчивост на клетките и дълголетие, отчасти чрез намаляване на оксидативния стрес.

Освен това лутеинът и зеаксантинът осигуряват здраве на очите.

4.  Ликопен

Поддържането на ликопеновия индекс през годините има положителен ефект върху състоянието на костната тъкан, кожата, белите дробове и храносмилателната функция. С антиоксидантни и противовъзпалителни ефекти, този каротеноид насърчава дълголетието. Ликопенът се бори с оксидативния стрес, инхибира клетъчната пролиферация (растеж на телесните тъкани чрез клетъчно делене) и неутрализира действието на свободните радикали.

ВНИМАНИЕ! Статията е само с информативна цел и не е препоръка или заместител на консултацията със специалист. Самоназначаването на хранителни добавки не е препоръчително.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Какви са основните разлики между Северния и Южния полюс

Коя е най-малката държава в Африка

Кой е най-големият полуостров в света?

Предупредиха потребителите на електрически велосипеди за опасности при зареждане

eMAG пуска Hair & Makeup Shop с над 60 000 продукта и асистент за пазаруване за клиенти

Кои великденски ястия са задължителни за празничната трапеза?

Носил го е най-богатият на борда на Титаник: Продадоха златен часовник с история (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com