Добри хора спасиха куче, качило се на покрива на къща

8874
Добри хора спасиха куче, качило се на покрива на къща

Попаднахме на една случка, описана във Фейсбук, която решихме да споделим с вас. Ние вярваме в добрината на хората и тази история е поредното доказателство за това. В нея са описани и доста нередности, върху които можем да се замислим. Йоанна Тодорова пише:

Днес едно куче се качи върху изоставена къща, след което скимтейки почна да обикаля по покрива в опит да слезе, разбира се неуспешно. И тук сагата със звънене по телефоните започна.

Природозащитници призовават да се погрижим за кучетата от приюта в Разград

Предколедно посещение и ден на отворени врати в приюта за безпризорни кучета в Разград обявиха днес природозащитници от града, предаде ...

1. Звъним на 112 и подаваме сигнал. От там госпожата ни пуска три минути разни мелодийки, след което ни уведомява , че от пожарната са и казали да се обадим в „Защита на животните” . Казваме и да ни даде телефон, а тя троснато ни отговаря да си го потърсим в интернет. Да речем , че не сме пенсионери, които хал хабер си нямат от интернет, и намираме няколко телефона на различни организации, които се занимават с права на животните.

2. Звъним на тези телефони, но явно неделен ден никой не вдига.

3. Звъня отново на 112 и им казвам каква е работата. Отговарят ми , че са подали сигнал до общината , но не знаят кога точно ще изпратят някой.

4. Намирам телефон на Пожарната и звъня. Господинът отсреща , явно запознат със сигнала, ми казва , че това не е тяхна работа и трябва общината да си свърши работата. Вече много ядосана му казвам, че на двеста метра от мястото на въпросната случка има Пожарна (в Люлин 10), моля го да проявят малко човечност и да изпратят някой. Но уви, повтаря ми , че било работа на общината.

"Четири лапи": НС нехае, че подтиква безконтролното размножаване на кучетата

Приетите набързо на първо четене промени в Закона за ветеринарномедицинската дейност са необмислени и отварят вратичка за умъртвяването...

В същото време един съсед отива на крака до въпросната пожарна. Връщайки се, разочарован разказва, че трябвало да получат сигнал от 112, за да предприемат нещо.

Та да се върнем на кучето. Съседи намират стълба, която се оказва ниска, но въпреки това, без ни най-малко да преувеличавам, с риск за живота си, и разглабяйки не малка част от изгнилия покрив, в крайна сметка успяват да се доберат до кучето и да го свалят.

И тук следват няколко въпроса: Защо аджеба плащаме данъци?! Трябваше ли някой от добрите хорица наели се да свалят животното , да падне и да се претрепе, за да се отзоват гореспоменатите институции. Слава Богу това не се случи, но ако беше станало кой щеше да е виновен?

Или сигурно ние сме си виновни, че изобщо си нарушаваме неделното спокойствие, в опит да спасим едно улично куче.

Над 80% от общините у нас не правели нищо, за да има по-малко бездомни животни

В над 80% от общините в България не се предприемат никакви мерки, за да се намали популацията на бездомни животни. Това каза Явор Гечев...


Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com