Домашни маски за лице, които могат да са опасни

10789
Домашни маски за лице, които могат да са опасни
Снимка: Pexels

Домашната козметика е много популярна сред хората, които се интересуват от здраве. Липсата на химически консерванти и познаването на състава със сигурност са големи предимства. Понякога обаче домашните средства могат да се окажат вредни – добър пример е маската със сода. Натриевият бикарбонат изсъхва силно, има каустични свойства и по този начин може да причини силно дразнене и сериозни дерматологични усложнения.

А интернет е препълнен със сайтове за красота, в които непрекъснато се боготворят "чудотворни" маски за лице, благодарение на които кожата ви ще засияе. Но дали наистина е така? Има ли наистина такива, които не само са излишни, но направо и опасни|?

Най-ефектните начини да се погрижим за кожата на клепачите

Оказва се, че натуралните маски, приготвени у дома, могат да действат също толкова добре, колкото продуктите на козметичната индустрия....

В тази публикация ще ви разкажем защо известните "домашни маски за лице" в някои случай могат да се окажат опасни, когато се прилагат върху нашата кожа – тя е специфична.

Най-често срещаните примери

Някои от най-често срещаните и добре познати примери за този тип маски са: лимон, захар, сода за хляб, масла и много други. Всичко това са храни за готвене и не бива да се нанасят върху кожата, без да се "обработят", тоест да се пригодят по такъв начин, че да могат да се използват под формата на крем, гел и др. Колко пъти сме чели и чували от различни източници, че като си направим такава домашна маска, смесвайки различни кухненски съставки, кожата би била по-красива или ексфолирана? Нищо от това не е вярно и ще ви обясним защо.

Лимон: pH му е 2, това на кожата е 4,5 до 5,5. Така че лимонът се оказва много кисел за кожата ни и има вероятност да създаде дисбаланс в нея, причинявайки алергични реакции, поява на петна и увреждайки я.

Захар: Краищата на нейните гранули могат да генерират пукнатини в кожата и да задействат различни процеси, които завършват с петна и преждевременно (ранно) стареене на кожата, тъй като при „ексфолиране“ измита всичко, което я защитава естествено и по този начин става много по-изложена на различни неблагоприятни фактори.

Три ефективни маски, с които ще елиминирате пъпките от лицето си

Всяко едно момиче, а и жена има проблеми с пъпките рано или късно. Причината за тяхната поява може да е от различен вид. Пъпките се поя...

Натриев бикарбонат: Той има алкално ф, това на кожата е кисело. Неправилното му нанасяне върху кожата може да причини дехидратация, инфекции, чувствителност, дразнене, дерматит и други. Освен това причинява и сухота на кожата и така се ускорява производството на себум.

Зехтин: Това е много оклузивен продукт, което означава, че ще запуши порите и ще предизвика наличието на комедони (черни/бели точки). 

Като заключение

Не правете голямата грешка да експериментирате с лицето си с тези видове маски, които са толкова опасни и вредни за кожата. Не можете да сравнявате условията на една лаборатория, където са посветени на производството на козметични продукти, с тези в нашите кухни. Все пак всичко е строго индивидуално, въпрос на разум и нека всеки сам направи заключение за себе си.

 

3 маски за лице, които да изпробвате, ако имате мазна кожа

Мазната кожа е много често срещан тип кожа, която се дължи на излишното производство на себум, който е веществото, което защитава и хид...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Молитва преди изповед

Стихотворение за 27 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 27 април 2024

Таро хороскоп за 27 април 2024

Златните 8: Тези качества правят жената магнит за мъжете

Пукането на пръстите на ръцете е признак на нещо тревожно: Ето какво разкриват експертите

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Молитва преди изповед
Молитва преди изповед

Наближава краят на Великденските пости, а те задължително трябва да завършат с изповед за вярващите, които са ги спазвали.  Молитва преди...