Ефективни начини за почистване на порите на лицето

10002
Ефективни начини за почистване на порите на лицето
Снимка: iStock

Почистването е една от основните стъпки в грижата за кожата. Но понякога обикновеното измиване не е достатъчно: по лицето се появяват черни точки и кожата се нуждае от цялостно почистване на порите.

Защо порите на кожата се запушват?

Как запушвате порите си без да знаете

Лицето и външният ни вид са част от всяка дискусия за красота. Когато не се грижим за кожата си, или правим неправилните неща, без да о...

Порите са малки отвори в кожата, образувани от космените фоликули. Каналите на потните и мастните жлези навлизат в порите. Прахът, излишният себум, остатъците от грим и мъртвите кожни клетки могат да запушат порите и да доведат до черни точки. Най-често се образуват по носа, бузите и брадичката: обикновено в тези области порите са леко разширени и по-податливи на замърсяване. Най-често черни точки и разширени пори се срещат при хора с мазна и комбинирана кожа.

Защо се появяват черни точки:

Храната. Това е една от най-честите причини за този проблем: голямо количество прости въглехидрати, бързо хранене, мазни и пикантни храни допринасят за нарушаване на метаболитните процеси в кожата. В резултат на това: мазната кожа се увеличава, появяват се акне, порите, запушени със себум, се разширяват и стават лесно видими.

Неправилно почистване. Често причината за появата на черни точки и обриви е лошото почистване на кожата. Остатъците от грим постепенно се натрупват вътре в порите и провокират образуването на комедони.

Хормонални промени в тялото. Всякакви колебания на хоромоните се отразяват на общото състояние на кожата. Те могат да причинят повишено омазняване в Т-зоната и да доведат до бързо запушване на порите.

Забравете за тези вредни навици, защото те разширяват порите на лицето

И сами знаете, че лицето е визитката на всеки човек и ние трябва задължително да полагаме грижи за тази част от тялото си. Колкото и кл...

Ефективни начини и средства за почистване на порите

За почистване на порите първо трябва да ги отворите: тази подготовка ще помогне бързо и лесно да премахнете замърсяванията. Най-лесният начин да отворите порите с пара. В козметичен салон за такива цели се използва специален апарат, но има и по-прости методи, които ще ви бъдат полезни у дома. За да отворите порите, трябва да почистите кожата от декоративната козметика и след това да нанесете специална маска за пара или да задържите лицето си над купа с гореща вода (5-7 минути са достатъчни за това). Но дори и след редовен душ порите са достатъчно отворени, за да продължите към следващите стъпки.

Стъпка 1: Затопляща маска. Безводната маска от естествена глина ефективно затопля кожата и отваря порите. Специалната формула бързо абсорбира прахови частици, излишен себум и различни замърсявания, перфектно почиства лицето.

Стъпка 2: Охлаждаща маска. Гел маската осигурява забележим охлаждащ ефект, помага за стесняване на предварително почистените пори. Интензивно овлажнява и освежава кожата.

Благодарение на тази грижа порите се почистват лесно от черни точки, подобряват се тенът и микрорелефът. В резултат на това кожата изглежда по-добре поддържана и сияйна без допълнителни усилия.

За да заблести лицето ви: Как правилно да го почистите

Почистването е важна стъпка в грижата за кожата на лицето, въпреки че много хора го пренебрегват. Етап 1 Кожата на лицето трябва да с...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com