Емблемата на Mercedes: Еволюция и развитие на марката

7377
Емблемата на Mercedes: Еволюция и развитие на марката
Снимка: Mercedes-Benz

Марката Mercedes-Benz се появява в резултат на сливането на два германски автомобилни производителя: марките Benz&Cie (основана от Карл Бенц, 1883 г.) и Daimler-Motoren-Gesellschaft (основана от Готлиб Даймлер, 1890 г.).

До 1926 г. марките съществуват отделно една от друга, но по икономически причини решават да се обединят. Концернът приема името Daimler-Benz, а по-късно - Daimler AG. Тази марка бързо стана популярна и спечели достойна репутация.

Първото изобретение на Карл Бенц е триколесна количка, задвижвана от бензинов двигател. Скоро за него е получен патент. Това позволи продуктът да се произвежда в големи количества, така че масовият купувач да има възможност да го закупи. В резултат на това популярността на продуктите на марката се увеличи, което допринесе за увеличаването на успеха на концерна.

Първо лого на Mercedes - 1902 г

Първият дизайн на логото на Mercedes е било значително по-различно от това, което всеки е свикнал да вижда. Емблемата се състояла от името на компанията, вписано в черна елипса. Тази марка съществува от 1902 до 1909 г.

Първата емблема на марката със звезда се появява през 1909 г. - Готлиб Даймлер изпраща пощенска картичка на синовете си, на гърба на която има панорамна снимка с изгледи от днешен Кьолн.

Производителят оборудва автомобили, лодки и дирижабли с двигатели - трите ъгъла (краища) представляват основните области на неговата дейност.

Логото на Mercedes е претърпяло много промени.

Лого на Mercedes 1909: звезда

През 1909 г. се появява лого под формата на "трилъчева звезда“, която е боядисана в злато и поставена на бял фон.

Най-амбициозното ребрандиране на логото на Mercedes се състояла през същата 1909 г.: появява се продълговат син надпис „BENZ“. Намира се в ярко жълт кръг. Композицията е обрамчена от златен лавров венец на небесносин фон.

Лого на Mercedes 1916

През 1916 г. логото на Mercedes отново става подобно на съвременния знак. Краищата на бялата звезда стърчаха отвъд аления кръг, заобиколен от широка черна рамка. Между двете долни лица се изписваше надпис Mercedes. Освен това от дясната и лявата страна на горната греда бяха поставени още две малки подобни "детелини".

Лого на Mercedes 1926

През 1926 г. звездата намалява по размер, променя цвета си на сребрист. Разположен е на същия "метален", зърнест фон. Малки клони на венеца остават върху кръг с по-голям диаметър от ярко син цвят. Но сега надписът Mercedes е поставен отгоре, а думата Benz беше поставена отдолу.

Лого на Мерцедес 2008

Познатият вид на логото на Mercedes беше прието в началото на 2008 г.: оттогава лаконичната емблема само частично промени дизайна. На логото на марката остана само иконата „трилъчева звезда“, поставена в черен кръг. Вътрешността на кръга и фонът останаха бели. По-долу е името на марката.

Лого на Мерцедес 2009 г

До 2009 г. отново се извършва частично ребрандиране. Звездата на логото губи обем и става „плоска“. Сивият цвят е запазен.

Лого на Mercedes 2011

През 2011 г. се появява актуалната версия на логото на Mercedes. Знакът отново придоби обем. Изображението на логото е придобило цвят, който имитира стомана.

Логото на Mercedes е една от най-успешните емблеми в историята. Запазената марка на марката е доста семпла, елегантна и запомняща се. Тези характеристики на дизайна са го направили запомнящ се и разпознаваем по целия свят.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Топ 5 зодии, които са страстни любовници

Яжте и отслабвайте: Идеалните закуски, с които да задвижите метаболизма си

Как да боядисаме яйца без химикали - лесен начин, с който ще изненадате гостите за Великден

Как да се справим с подпухналите очи всяка сутрин?

Понеделник след Великден - как се нарича този ден

Как се пише: посрещна или посрешна?

По какво се познава истинското приятелство?

Как правилно да се грижим за нолина?

Защо НЕ трябва да пускате пералня 2 поредни пъти

Лошо е за вас, за котките и за кучета: не можете да правите това в двора

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com