Ето как да изгладим дрехите си без ютия

7071
Ето как да изгладим дрехите си без ютия
Снимка: iStock/Guliver

Интервю за работа, бизнес среща, семейно парти - в тези ситуации спретнатият стил е задължителен. Предстои ви важно събитие, но нямате ютия ? Липсата на устройство не трябва да означава постоянно смачкани дрехи, които изглеждат неелегантни. Домашните средства ще ви осигурят чист вид - лесно можете да ги използвате.

Спрей, пара или дори тенджера - има много начини да премахнете гънките!

1. Тенджера вместо ютия? Защо не!

Ефикасен начин може да изглежда малко екстравагантен, но ... наистина работи! За да гладите дрехи без ютия, използвайте тенджера - задължително с дебело дъно. Защо точно с дебело? Това е просто - тънкото дъно ще се охлади бързо, така че няма да може да предава топлина на материала.

Сварете вода в тенджера, като я налеете поне до половината от височината си. Сложете я върху дрехата която ще гладите, като внимавате да не изгори. Любимата ви рокля или панталон трябва да изглежда много по-добре сега.

2. Оцет

Оцетът се използва не само в кухнята и по време на почистване. Той също така работи добре като средство за гладене на дрехи. Просто смесете тази течност с вода в съотношение 1:1 и напръскайте материала. Веднага щом платът изсъхне, той веднага ще стане гладък. 

3. Сешоар

Закачете мокрите си дрехи на закачалка и използвайте сешоар. Благодарение на това всички гънки бързо ще изчезнат. Тъканта ще изглежда като след използване на ютия. 

4. Естествен спрей за гладене без ютия? Вода!

Друг начин за гладене без ютия е да поръсите дрехите си с капчици вода. За тази цел използвайте празна бутилка със спрей. Спрей за предно стъкло също може да се използва перфектно. Поръсете водата с материала, като внимавате да не се намокри. Изчакайте да изсъхне и след това внимателно го изгладете с ръка. Гладещият спрей без ютия е лесен за приготвяне и използване, а също така е безопасен за материали.

5. Гладенето без ютия може да се извърши с помощта на чайник!

Искате ли да изгладите дрехите си за нула време? Имаме лесен начин да направим това. Варете вода в чайника и насочете парата, изтичаща от нея до намачканите места. Изчакайте малко, докато всичко изсъхне и… "yea" - излезте в града без притеснения!

Този метод ще ви свърши работа само ако сте собственик на класически чайник с чучур. Гладенето на дрехи с електрическа кана може да бъде трудна задача. Подобно на други трикове с пара, този метод също е безопасен за тъкани.

6. Опитайте се да изтръскате дрехите си!

Последният начин да изгладите умело дрехите си е да ги изтръскате правилно. Това ще ви позволи да им придадете правилната форма, като в същото време изглаждате гънките, създадени тук и там. Добра идея е да изтръскате силно и енергично дрехата веднага след пране, докато е още мокра и след това да я закачите на закачалка. Може да откриете, че след като изсъхне, тоалетът ви няма да се нуждае от някой от горните методи, за да изглежда изгладен перфектно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Корона на безбрачие: 7 причини, поради които връзката ви завършва с пълно фиаско

Трик, който ще удължи живота на възрастната ви котка

6 неща, които не трябва да купувате, дори и да са на разпродажба

Пречи ли голямата разлика във възрастта във връзката?

Объркват всички: Най-трудните за разбиране зодии

Мит ли е влюбването от пръв поглед?

В коя европейска държава се намира Валония

Може ли да бъдете приятели с бившия си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com