Ето как се лекува артритът, от който страдат много хора

14218
Ето как се лекува артритът, от който страдат много хора
Снимка: Pixabay.com

Артрит е болест на ставите и, за съжаление, засяга не само по-възрастните индивиди. Доскоро се считаше, че лечението му може само да забави хода на заболяването, но с бързото развитие на медицината нещата се променят. Немски лекари, базирайки се високорегенеративната способност на ставите да се освобождават от прилепващите се върху тях вредни соли ако бъдат съответно подпомогнати, са посочили, че начинът за това е да се засили рязко кръвообращението в тези участъци на тялото.

Швейцарски учени правят обаче крачка напред като получават специална форма на квази-витамин В, наречен алфа-артроферол, който, попаднал в тялото способства за създаването на съвършено нова костна тъкан! Интересното е, че алфа-артроферолът е получен чрез синтез на естествени съставки: змийска отрова, екстракт от рогата на марал (осигуряващ активния растеж на рогата му), мазнина от акула, но и комплекс от над 50 вида различни екстракта от естествен произход!

Това подсказва, че ако засегнатите от артрит индивиди се обърнат към народната медицина, много вероятно е да облекчат значително положението се – болките да отшумят, а ставите да възвърнат забележимо подвижността си. Ето една проверена във времето, подходяща за целта рецепта, от която се приготвя лечебна отвара, к която не един и двама страдащи от артрит са скочили от креватите!

Необходимите съставки са само три: един патладжан, зехтин и вода, начинът на приготвяне е следният: първо, избирате един непрезрял, среден по големина патладжан, измивате го грижливо с вода и сапун и го изплаквате старателно; второ, нарязвате патладжана са на шайби с дебелина 5 – 6 мм; трето, в подходящ съд, загрявате 1 л вода, докато тя кипне; четвърто, в самия момент на завиране я отстранявате от нагрятото колело, изсипвате във водата нарязаните шайби и похлупвате плътно съда; пето, оставяте сместа да се охлади до стайна температура; шесто, получената отвара разделяте на две непропорционални части като ¾ от нея (около 750 мл) заделете за вътрешна употреба през устата като пиете на гладно, по 250 мл три пъти на ден през приблизително равни времеви интервали – сутрин, обед и вечер преди лягане.

Втората част (250 мл) от отварата е за външна употреба – от нея си приготвяте мехлем като прибавяте 50 мл зехтин, разбърквате старателно до пълно хомогенизиране на сместа, поставяте я в стъклен буркан и го оставете в хладилника. Използвате мехлема вечер преди да си легнете като: намазвате равномерно засегнатите места и започвате внимателно да втривате мехлема, описвайки масажни кръгове отвътре навън. Увивате така третираните места с подходящи парчета вълнен плат, които прикрепвате с нестегнат силно бинт и заспивате кротко. Повтаряте комбинираната процедура 3 седмици поред и бъдете сигурни, че положителния ефект ще е налице!

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

10 предмета у дома, които пречат на рутера

Studio Grim: Най-иновативното студио за грим в България

Учителят Дънов за лъжата: Изменя химическия състав на кръвта

Как тютюнопушенето се отразява на психиката ви?

Зодиите, които са най-големите манипулатори: За една от тях никога не бихте предположили

10 грешки в стила, които подчертават корема ви - никога не ги допускайте

Японски психолози: Бърз трик, с който да се отървете от гнева за секунди

Тези опасни мебели никога не трябва да се държат в спалнята

3 неща, които трябва да промените в закуската си, за да отслабнете

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com