Ето как се перат маратонки в пералнята, без да ги съсипем

108918
Ето как се перат маратонки в пералнята, без да ги съсипем
Снимка: iStock

Много хора използват маратонките като ежедневни обувки, излизат на разходка, ходят на училище и дори на работа. И когато те се замърсят много, повечето просто ги изхвърлят, без дори да се опитват да разберат дали маратонките могат да се перат в пералнята. Моделите на маратонките, които сега се предлагат в магазините, са направени от смес от пяна, каучук, плат, парчета кожа и други допълнителни материали. В тази връзка съществува риск подметката да се отлепи.

Разбира се, това ще се случи, ако изперете маратонките си на 90 градуса. Но ако се погрижите за правилната температура и режим на пране, тогава маратонките ви ще излязат от барабана чисти, свежи и напълно здрави. Не перете тези модели в пералнята, които са изработени от доста некачествен материал и имат пукнатини и драскотини по повърхността. Най -вероятно такива обувки няма да издържат на интензивно пране и просто ще се разпаднат. Въпреки че можете да опитате да ги изперете на деликатен цикъл, в този случай няма гаранция, че съществуващата мръсотия ще се отдели напълно.

Преди да хвърлите маратонките си за пране, трябва да ги подготвите малко за този процес. Първо премахнете всички декоративни части, които не са прикрепени към повърхността. Това могат да бъдат отражатели или ключодържатели. Ако това не бъде направено, има вероятност тези неща да повредят както самите обувки, така и барабана в машината. След това трябва да почистите маратонките от буци пръст, залепнали по подметката боклуци или следи от изсушена глина по пръстите на краката и петите. Това може да стане бързо и лесно, като накиснете обувките в леген, пълен с топла сапунена вода. Това трябва да се направи, за да не се запуши машината и да се предпази от по-нататъшни повреди.

Сега трябва да свалите връзките от маратонките си. Можете да ги перете машинно отделно с друго пране или да ги почиствате на ръка. трябва да направите и със стелките.

Вземете маратонките и ги поставете в специална чанта за пране на обувки. Не перете повече от два чифта маратонки наведнъж. Първо, това условие няма да им позволи да бъдат добре изпрани, и второ, има случаи, когато обувките пробиват стъклото на машината. Използвайте течен прах за пане. Не оставя следи върху маратонките след пране и е по-добре да се пере в режим на изплакване. Не задавайте температура за пране над 30-40 градуса. Изберете нормалния режим, в който перете синтетични дрехи, а не бързия или деликатен режим. Изплакването може да се остави, но е по -добре да изключите режимите на центрофугиране и сушене.

Препоръчително е да изсушите обувките си по естествен начин. През лятото можете да го поставите на балкона, само не на пряка слънчева светлина. За да изсушите маратонките си по -бързо напълнете ги със смачкан вестник, той абсорбира перфектно водата и маратонките изсъхват за половината от времето.

Когато маратонките изсъхнат напълно, поставете чисти стелки в тях, завържете същите чисти връзки, а ако има кожени вложки, ги покрийте с лак за обувки, за да им придадете блясък

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Корона на безбрачие: 7 причини, поради които връзката ви завършва с пълно фиаско

Трик, който ще удължи живота на възрастната ви котка

6 неща, които не трябва да купувате, дори и да са на разпродажба

Пречи ли голямата разлика във възрастта във връзката?

Объркват всички: Най-трудните за разбиране зодии

Мит ли е влюбването от пръв поглед?

В коя европейска държава се намира Валония

Може ли да бъдете приятели с бившия си

4 начина да накарате мъжа Скорпион да бъде обсебен от вас

Ползите и вредите от газираната вода - можете ли да я пиете всеки ден

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com