Ето как зеленият чай подпомага за отслабването

4319
Ето как зеленият чай подпомага за отслабването
Снимка: iStock

Зеленият чай е популярен за отслабване. При диетата със зелен чай е добре да изпивате няколко чаши от него всекидневно за по-бързото отслабване. Зеленият чай се прави от обработване на листата на чаено растение, ботанически известно като Camellia sinensis, като се продават насипно, на пакетчета или на прах.

Полезните свойства на зеления чай

Предимства и недостатъци на зеления чай

Чаят винаги е бил провъзгласяван за неповторим еликсир поради присъщите му предимства. Типичен пример за това е зеленият чай, който бив...

Този вид напитка действа антиоксидантно, съдържа множество микроелементи и витамини. Тя ободрява не по-лошо от приема на кафе, поради своето съдържание на кофеин и танини. Няколко чаши от него са достатъчни за да прогоните съня и да повишите ефективността ви. Приемът му ще подобри мозъчната  дейност, със своите тонизиращи свойства. В същото време не предизвиква сънливост, както е например при силното кафе.

Със зеления чай отслабването става по-ефективно. Много диетолози препоръчват на хората, които искат да отслабнат, да включват зелен чай в своя хранителен режим. Тази напитка има свойства:

·        Перфектно да утолява жаждата;

·        Да допринася за нормализирането на метаболитните процеси;

·        Да поддържа физическата и умствената активност на правилното ниво с калориен дефицит.

Защо да пием зелен чай ВСЕКИ ден?

Консумацията на чай се препоръчва, тъй като листата са богати на антиоксиданти и спомагат за намаляване риска от редица заболявания. С...

При недобро храносмилане е препоръчително използването на тази напитка – тя помага за унищожаване на ненужни бактерии, тровещи тялото. Зеленият чай действа благоприятно и върху състоянието на нервната система. Той съдържа т. нар. полифеноли, които подобряват топлообмена в тялото, което спомага за ускоряване на процеса на изгаряне на мазнини.

В допълнение, тази напитка има умерен диуретичен ефект. Така излишната вода ще бъде безопасно отстранена от човешкото тяло. Чаша зелен чай, изпита 10-15 минути преди хранене, ще намали апетита и човек ще започне да изпитва чувство за ситост много по-рано, следователно, той яде малко и в същото време няма да се измъчва от чувство на глад.

Най-добрият зелен чай за отслабване

Редица малки, но уважавани клинични проучвания показват, че хората с наднормено тегло, които консумират зелен чай, губят повече тегло от тези, които не го пият. Въпреки това има и няколко проучвания, които не са показали никаква полза от напитки или добавки със зелен чай. За ефективно отслабване зеленият чай има предимства пред другите чайове. Разликата между видовете зелен чай се вижда главно до вкуса, текстурата и аромата.

По-висококачествените чайове естествено осигуряват повече ползи за здравето. Можете да постигнете видим ефект - но за това трябва да пиете само зелен чай няколко дни подред, без сладкиши, захар, сладкиши за него.  Да се ​​храните нормално приемайки зелен чай, не означава, че теглото ви ще започне да спада мигновено. В  края на краищата, трябва да се въоръжите с търпение, защото чаят само спомага частично за загубата на тегло.

Този чай е задължителен за всички пушачи

Пушачите задължително трябва да включат в режима си един чай, който се оказа изключително полезен за тях. Той има удивителна способнос...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как правилно се пържат бланширани картофи, така че да са много хрупкави?

Какво може да се използва вместо фолио: 5 варианта за перфектни ястия

Древни скелети, открити във Франция, разкриват убийства в мафиотски стил

Златни правила: как да изберем добро вино в магазин?

Черният шоколад преди лягане не вреди на нощния сън

Ябълка през нощта: добре или зле?

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com