Ето какво ще се случи с тялото ви, ако спрете алкохола сега!

18921
Ето какво ще се случи с тялото ви, ако спрете алкохола сега!
Снимка: iStock

Човек не е задължително да бъде зависим от алкохола, за да окаже той своето вредно влияние върху организма му. Често някои хора обичат да си пийват чаша или две вино, други пък предпочитат бира. Дали ще е на парти, срещи с приятели, вечеря с любимия човек, рожден ден и всякакъв вид повод за празник, всичките тези поводи са съпроводени с консумацията на определено количество различни алкохолни напитки. Така те оказват особено силно влияние върху нашето здраве, но какво може да стане ако спрем да ги консумираме? В тялото ни ще настъпят доста положителни промени. Нека разберем кои са те, в настоящата статия.

Вашият сън може да стане по-продължителен и дълбок

  Алкохолът лошо повлиява на съня ви, макар и някои хора да мислят погрешно, че ако изпият преди лягане чаша вино, могат да заспят доста по-лесно. Но това е невярно. Изпитваме сънливост след като консумираме алкохол, поради причината че в мозъка ни се подтискат определени центрове, отговарящи за усещането за бодрост. Заспиването може да бъде по-бързо, но често е краткотрайно, като в много случаи не може да достигне своята дълбока фаза.

Ще може да вечеряте много по-малко

   Много често имаме навика като си сипваме голяма бира, докато я пием непрекъснато да похапваме нещо от масата. Това важи и за останалите видове алкохолни напитки, особено ако се консумират в компания. Алкохолът също така е и много калоричен. Ако спрете неговата консумация от вашия хранителен режим за известно време, е възможно дори да свалите килограми.

Ще усещате по-голям апетит за сладко

  Ако ви се пие някой любим коктейл, но сте решили да се въздържите, вашият мозък ще пожелае да набави желания допамин, за да се почувствате по-добре. Сладкото и главно шоколадът биха били идеалното средство за това. Същото ще се случи и ако спрете употребата на цигари.

Кожата ви ще се подобри и  изчисти

  Дни, след като сте спрели напълно консумацията на алкохол е напълно възвожно да забележите как кожата ви е станала по-светла. Ще видите как тъмните кръгове под очите ви намаляват, кожата ви засиява и става по-опъната, дори малките фини бръчици около очите ви ще се поизгладят. Това се случва, поради факта, че кожата ви отново е започнала да се овлажнява и подхранва. Честата употреба на алкохол дехидратира тялото ни, като това най-се отразява на кожата ни. Така че има толкова много полезни ефекти от това да спрете консумацията на алкохол и да върнете здравето си отново!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо самолетите летят на над 10 километра височина?

9 основни грешки при гладене и как да ги избегнем

7 тайни ще ви помогнат да държите наднорменото тегло под контрол

Променя ли се нуждата от сън с напредване на възрастта?

Тези видове брашно са едни от най-здравословните

Има защо тези банани да са най-полезни за здравето

Внимавайте - тези зеленчуци имат много нитрати

Това са напитките, които бавно убиват тялото ни

За какво да използваме мокрите кърпички в ежедневието?

Как се пише: обръщение или обращение?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com