Ето кои са най-вредните сутрешни навици

10037
Ето кои са най-вредните сутрешни навици
Снимка: iStock

Начинът, по който започваме сутринта, често се отразява на настроението и благосъстоянието ни до вечерта. Ясно е, че негативното сутрешно настроение или някаква непредвидена ситуация могат да повлияят на това как преминава денят, но има и ежедневни дейности, които също могат да развалят не само настроението, но и здравето. 

Според лекарите именно сутрешните навици поставят основата за целия ден. И за съжаление много от навиците са лоши. Хората упорито ги следват и правят всеки ден нездравословен. Какво да не правите веднага след събуждане?

Правете тези неща сутрин и денят ви винаги ще тръгва с добро настроение

Казват, че за да успееш, не е нужно да ставаш сутрин много рано, а да ставаш в добро настроение. С доброто утро обикновено започва добъ...

- проверката на телефона или таблета ви според специалистите е най -вредният сутрешен навик, от който трябва да "бягате". Това действие води до факта, че с началото на нов ден човек е изправен пред стрес, поради което прекарва целия ден в напрежение и вълнение;

„Не проверявайте имейли и текстови съобщения, докато не приключите със закуската или други сутрешни дейности“ , пишат експертите.

- пиене на кафе - пиенето на тази напитка веднага след събуждане е отрицателен навик и за да стане полезна, трябва да пиете кафе поне 30-40 минути след сън. Важно е тялото да спре да произвежда хормона кортизол, а кафето да не увеличава съдържанието му;

"Науката е стигнала до извода, че най-доброто време за пиене на кафе е от 10 сутринта до обед и между 14 и 17 часа. Най-добрият и здравословен сутрешен навик е да започнете деня с чаша топла вода, това ще ускори метаболизма , укрепване на тялото “, уверяват лекарите.

Ще се ШОКИРАТЕ като разберете защо ябълките се ядат само сутрин

Всеки от нас знае, че ябълките са един от най-здравословните плодове. Ако ежедневно ги похапваме, то ние ще доставяме на организма си с...

- не се разтягайте - ставите и мускулите спят през нощта, така че не трябва да ги принуждавате да работят активно след събуждане. Те трябва да се „събудят“, а най -добрият вариант е да се разтегнете качествено, да размахвате пръстите на краката си, да вдигнете ръцете си нагоре. Пренебрегването на разтягане е вредно, трябва да се прави всяка сутрин.

- липса на ясен план за действие за деня. Ако човек няма ясен списък какво трябва да прави през целия ден, тогава той започва да се суети много, както и да изпълнява няколко задачи едновременно, но тази тактика е погрешна, тъй като е трудно да се концентрира върху действието. Ако има ясна рутина, тогава няма стрес.

- сладка сутрин. Ако човек започне закуската си със сладкиши и други такива подобни лакомства, тогава през целия ден можете да почувствате глад. Този факт е научно доказан!

На пръв поглед, като се замисли човек тези навици ни се струват напълно безвредни, но всъщност не е така. Едва ли повечето от вас са знаели преди да прочетат тoзи материал, колко неприятности могат да си спестят, като избягват всичко това сутрин след ставане от сън.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com