Ето защо е важно да използвате вода за уста

1647
Ето защо е важно да използвате вода за уста
Снимка: iStock/Guliver

Водата за уста, заедно с четката за зъби, пастата за зъби и конец, е съществена мярка за поддържане на зъбите ви здрави.

Защо използването и е толкова важно?

За съжаление, самото миене на зъбите не е достатъчно. След всяко хранене зъбите са изложени на образуване на плака, която насърчава кариеса и възпалението на венците. Измивайки зъбите си с четка за зъби, ние не можем да достигнем до много труднодостъпни места с остатъци от храна. Тази ситуация е идеална среда за растежа на бактерии. Интересното е, че до 80% от наличните в устната кухина бактерии се намират не върху зъбите, а от вътрешната страна на бузите, езика и в междузъбните пространства. Благодарение на редовната употреба на конец за зъби и антибактериална вода за уста, ние ефективно почистваме труднодостъпните места, намалявайки размножаването на бактерии, които провокират кариес.

- Флуоридната вода за уста не само помага за предотвратяване на кариеси, но също така ефективно укрепва зъбите, особено в области, предразположени към образуване на кухини, като например празнини между зъбите, контактни повърхности и зъби които са по-навътре в устата.

- Редовното изплакване на зъбите поддържа дълготрайно усещане за свежест в устата. Интензивният, ментов вкус на течността перфектно освежава дъха, оставяйки усещане за интензивна грижа.

- Благодарение на допълнителните съставки на течностите, те помагат за справяне със специфични проблеми като чувствителни зъби или венци със склонност към дразнене и кървене.

- Изплакванията на устата са много ефективни и със сигурност ще продължат дълго време. Следователно такава инвестиция е сравнително евтин и ефективен начин за поддържане на зъбите в перфектно състояние, което със сигурност ще доведе до намаляване на разходите за посещения при зъболекар.

Не всеки обаче знае, че има няколко начина за изплакване на устата. Те включват:

- Изплакване на устата преди миене на зъбите. Благодарение на това решение ще омекотите ефективно плаката, благодарение на която можете да я премахнете по-бързо и по-ефективно при измиване с четка.

- Изплакване на устата след четкане. Използвайки течността след измиване на зъбите с четка, вие ефективно ще достигнете до всички места, които не биха могли да бъдат почистени по този начин, ще изплакнете междузъбните пространства, ще почистите езика и вътрешността на бузите. Освен това благодарение на флуорида, ще предпазите зъбите си от атаката на бактерии и ще си осигурите изключителна свежест на дъха за дълго време.

Когато използвате вода за уста, не забравяйте да използвате дозатора. Благодарение на използването му ще бъдете сигурни, че използвате течността в правилната доза. Това е особено важно, ако продуктът се използва от дете. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Топени боядисани яйца – нов метод, който трябва да тествате

Психолог: 4 причини, поради които вторият брак е по-щастлив

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com