Ето защо вече пия по една чаша сок от краставици на ден

3583
Ето защо вече пия по една чаша сок от краставици на ден
Снимка: iStock

Всички хапваме краставици - пресни или консервирани; в салата или като гарнитура към някое ястие, а някои пък толкова ги обичат, че си ги хапват постоянно с малко сол или оцет. Пили ли сте обаче сок от пресни краставици?  Ползите от тях под формата на сок са огромни. 

Редовната употреба на сок от краставици е с многостранно благоприятен ефект да организма. Той активира червата, състоянието на кожата се подобрява, премахват се токсините, като междувременно насърчава отслабването и подсигурява добрата работа на нервната система. Освен ползи обаче, консумирането на сок от краставици крие и някои опасности. Има специфики около начина на приготовление и съхранение. Научете как да го приемате правилно, така че да ви помогне за отслабване и при профилактика и лечение за различни заболявания.

Пресни зеленчукови коктейли от краставици

Краставиците са сред най -нискокалоричните храни. Това не е изненадващо, защото те са 96% вода. Не си мислете обаче, че пиенето на смут...

Има различни видове краставици. За да бъдете сигурни в полезността и качеството на зеленчукова напитка, ако имате възможност, отглеждайте краставиците сами и не ползвайте нитрати.

Краставичният сок изцяло повтаря състава на самия зеленчук, който възлиза на 95% вода. Другите 5% са представени от компоненти като например: органични киселини; витамин А; хранителни влакна; B витамини от различни типове; витамин С; витамин D; витамин РР и още многобройни полезни съставки.

В минимално количество сокът съдържа смилаеми въглехидрати, някои несъществени аминокиселини, наситени мастни киселини, и мастни киселини от типа омега-3 и омега-6.

Поради разнообразния си и уникален химичен състав краставиците имат благоприятно въздействие върху редица части от организма: стабилизиращ ефект върху процесите на развитие и растеж, добра работа на сърцето, поддържане на здравето на нервната система и на стомашно-чревния тракт; важни съставки за здравето на зъбите и коктите, подобряване на метаболизма, повишаване на имунитета; участие в процеса на хематопоеза, подпомагане на енергийния метаболизъм, защита на кожата от микроби, успокояване на нервната система; подобряване на състоянието на тъканния метаболизъм и на микроциркулацията, регулиране на окислително-редукционните реакции, нормализиране на пропускливостта на съдовите стени, насърчаване на отслабването.

Това са най-добрите източници на енергия в най-големите жеги

Авокадото, бобовите растения, цвеклото са най-добрите помощници за добро здраве и енергия. Тялото изразходва около 30% от енергията за...

Също така има и общ укрепващ ефект за стените на кръвоносните съдове. Подпомага нормалното функциониране на костната и съединителната тъкан и се бори с инфекциите, като премахва токсичните вещества. Понижава се рискът от сърдечно-съдови заболявания и се подобрява състоянието на кожата и на ноктите.

Сокът от краставици подобрява способността на организма за усвояване на калций и подсигурява еластичността и здравината на кръвоносните съдове. В същото време  той подпомага почиствато на храносмилателния тракт, на кръвта и бъбреците и черния дроб. Занижава холестерола и помага на човек да отслабне

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кога мъжете съжаляват за действията си, но не го показват?

Как да се справим с пасивно-агресивното поведение на човек?

Как се пише: християнски или христиански?

Тренировките на 50 ще ви помогнат да компенсирате липсата на спорт в младостта

7 правила за успешно отслабване, които можете да приложите още сега

9 стайни растения, които могат да съсипят личния живот на една домакиня

Възможно ли е наистина да отслабнете в парна баня и как да го направите

Сода за хляб за лечение на ревматизъм и артрит: Ето какво съветват специалистите

Кои храни се поднасят с картофи? Всяка домакиня трябва да знае това!

Домашният ви любимец се промъква в леглото ви: Ето какво са открили изследователи

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно