Фактите, които може би не знаете за „Хобит”

44850
Фактите, които може би не знаете за „Хобит”

Днес е световната премиера на „Хобит: Неочаквано пътешествие”, мега кино събитието на годината. Американският сайт io9.com са си направили труда да съберат по-малко известни факти за снимките на филма. Информацията е събрана от пресконференции, интервюта, блогове на продукцията и посещение на редакторите на снимачната площадка

Ам-Гъл срещу Билбо

Сцената, която се разиграва между Ам-Гъл и Билбо е първата, която е заснета по филма. Питър Джаксън решава да я заснеме без накъсване (без спиране на камерите). Тя е дълга около 10 минути, но за заснемането й отива близо седмица подготовка.

 

Мартин Фрийман за малко да изпусне ролята на Билбо

Когато Питър Джаксън предлага ролята на Мартин Фрийман, актьорът вече се е обвързал с тв-сериала за най-известният детектив – Шерлок Холмс. Така вторият сезон на сериала би съвпаднал със снимките на „Хобит”. Но Джаксън е непреклонен, спира своята продукция, пуска част от персонала в отпуск, за да изчакат края на снимките на „Шерлок”, където Фриймън се превълпъща в д-р Уотсън.

Главата-брадва

Ще видите, че в главата на едно от джуджетата, Бифур, е забита брадва. Това е ново допълнение към персонажа от книгата. Ролята се изпълнява от Уилям Кирчер, който пред Empire Magazine казва: „Нещо ще се случи с моя герой...”

Много, много грим

Със сигурност жителите на Средната земя не познават слънцезащитния крем. Но пък снимането на 3D на 48 кадъра е причината някои от героите да изглеждат... по-червени. Ако червеният цвят е по-малко от необходимото, то камерата „вади” по-жълта картина. Затова гримьорите на продукцията са наблягали изключително на червените тонове.

Фродо Бегинс е с дигитално бебешко лице

Илайджа Ууд бе на 19 години, когато тича по зелените поля в Графството. Сега, 10 години по-късно, на Питър Джаксън се е наложило дигитално да омекотява чертите по бебешкото лице на Ууд, който вече е на 29.

„Хобит” изчерпва всичката златиста боя в Нова Зеландия

Драконовата алчност за злато бая е узорила екипа на Джаксън. За да пресъздадат пещерата, където драконът събира златото се е наложило от Германия да бъде внесела още златиста боя, тъй като наличното количество в Нова Зеландия се изчерпало.

 

Приключиха снимките на “Хобит: Неочаквано пътешествие”

Питър Джаксън, режисьор на епичното приключение на Билбо Бегинс, обяви края на снимките на очаквания с огромно нетърпение от феновете &...

Брада и коса от як

Брадите и косите на всички джуджета са направени от истински косми... на як. Различен е само Торин, чиято брада е естествена и отгледана от актьора Ричард Армитаж. Някои от косматите комбинации коса/брада е струвала на екипа до $10 000 за изработката й.

Един от фамилията Толкин харесва филмите на Джаксън

Добре известно е, че фамилията Толкин не е сред феновете на Питър Джаксън. Въпреки това, Ройд Толкин, правнук на великия писател, казва пред Chronicle, че намира интерпретациите на Джаксън за „зашеметяващо невероятни”.

Редактор: Пламен Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com