Фризьорка твърди, че може да разбере дали сте бременна само като погледне косата ви

5654
Фризьорка твърди, че може да разбере дали сте бременна само като погледне косата ви
Снимка: iStock

Когато сте бременна, тялото ви се променя по най-различни неочаквани начини - от подути глезени до разширени вени. Тази трансформация, която, разбира се, може да бъде различна при различните жени, може да обхване и косата ви. Една фризьорка дори твърди, че може да разбере дали клиентката е бременна още щом погледне кичурите ѝ, и лесно може да открие няколко отличителни признака.

7 ранни признака, които показват, че си бременна

В неотдавнашно видео стилистка, която редовно споделя съдържание за грижа за косата, твърди, че "фризьорите могат да разберат кога сте бременна", и разкрива очевидните признаци, които забелязва, когато бременна клиентка е на стола ѝ. Начинът, по който това може да се разбере е по това, че косата ви няма да е толкова къдрава, ако обикновено е къдрава. Или няма да е толкова гъста и плътна. На кратко казано - промяна в текстурата. Освен това ще има малки новопоникнали косъмчета на случаен принцип, така че това означава, че мога да разбера, че се случва хормонална промяна. Въпреки че стилистката признава, че е по-трудно да се определи, когато става въпрос за човек, когото никога не е срещала преди, тя казва, че може да улови тези признаци при редовните си клиенти. Според експерти по време на бременността жените могат да почувстват, че косата им става по-обемна, но всъщност не им расте повече коса от обикновено и кичурите няма да са по-дебели. Средно жената пуска около 100 косъма на ден, но по-високите нива на естроген по време на бременността удължават фазата на растеж, което означава, че на бъдещите майки косата ще расте по-бавно.

Кога започват симптомите на бременност

Някои жени също така откриват, че косата им става по-лъскава по време на бременността поради повишените нива на естроген и андроген. Възможно е също така да настъпят промени в текстурата, например къдравата коса да стане по-права, поради хормоналните колебания, свързани с бременността. Разбира се, промените в косата ви могат да настъпят по редица причини и затова внезапното откриване, че косата ви е по-лъскава от обикновено, не е непременно признак за бременност. В същото видео Саманта твърди, че може да определи пола на нероденото бебе дори по състоянието на косата на своите клиентки. Тя обясни: "И това, което казват, е, че момичетата ви отнемат красотата, а момчетата ви дават красота. Така че, когато се ражда момче, усещам, че косата е по-пълна, по-гъста и има добра текстура. Когато пък ще се ражда момиче, имам чувството, че е толкова мазна и влажна, и почти се чувствам като че ли имаш увеличение на естрогена, Така че това е начинът, по който можем да разберем, че сте бременна, по промените в текстурата и дебелината ѝ или по-малко дебела."

Най-сигурните признаци, че си бременна

Според експерти нивата на хормоните по време на бременността не се различават достатъчно при момичетата и момчетата, за да има някаква разлика във вида на косата на майката. Хормоните наистина могат да повлияят на състоянието на косата ви, но това е свързано по-скоро с други фактори, като например възрастта.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се нарича най-здравото великденско яйце из България?

Топ 3 на зодиите, които са най-трудни във връзка

Ново начало в любовта за зодия Рак, ето какво ги очаква до края на годината

Как да имаме най-шарените великденски яйца

Големи промени в любовния живот на скорпионите до края на годината

Отново е на мода боядисването на яйцата с фолио - ето как се прави

Всичко ги разстройва: Най-лабилните зодии

Колко време се пече агнешкото месо, за да е най-сочно

Как да имаме най-шарените великденски яйца?

Не сте очаквали: Топ 4 на най-страхливите зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com