Най-сигурните признаци, че си бременна

1454
Най-сигурните признаци, че си бременна
Снимка: dw-lifestylefotografie / Pixabay

Въпросът за първите симптоми на бременността е един от най-често задаваните въпроси от младите жени. Трудно е да се намери еднозначен отговор на тях, тъй като симптомите, които могат да означават началото на бременността, могат да се появят и по други причини.

Най-типичните първи симптоми на бременността са: липса на цикъл, сутрешно гадене и повръщане, чувствителност на гърдите, сомнолентност (унесеност, обърканост), повишена температура и промени в настроението.

Какво причинява първите симптоми на бременност?

В началото на бременността тялото на жената се променя много, и то с бързи темпове! Хормоните са отговорни за това, особено бета hCG, т.е. хорион гонадотропин хормон, произвеждан в хориона на плацентата. Но не само тя – по време на бременност се повишава нивото на секретираните до момента хормони и започва производството на нови, характерни за бременността.

Страничните ефекти от промяната в нивата на хормоните са първите симптоми на бременността като гадене, киселини, запек и промени в настроението.

Нервност и промени в настроението в началото на бременността

Промените в настроението са един от ранните симптоми на бременността. Отначало ще намерите раздразнението, пристъпите на сълзи и гняв за неразбираеми. Въпреки това, когато имате идеята, че това не е задължително да са симптоми на предменструален синдром или умора, ще започнете да се чудите дали това не е бременност. Може би след като разберете, че е възможно да очаквате бебе, вашето психическо благополучие ще се подобри.

10 мита за бременността, които трябва да забравите веднага

Бременността може да бъде едно от най-хубавите периоди от живота на една жена. Съществуват обаче и митове, които могат просто да ви поб...

Постоянна умора в началото на бременността

След оплождането тялото започва да се подготвя за голямото усилие на бременността. Усещането за умора, друг симптом на бременността в първите дни, е свързано с промените, които настъпват в тялото ви.

Умората в началото на бременността се различава лесно от ежедневната умора - умората, свързана с бременността, е хронична и продължава много по-дълго. Отново се причинява от прогестерон, който забавя храносмилането, причинява гадене и понижава кръвното налягане.

Липса на апетит в началото на бременността

Невинаги е необходимо да имате неистов апетит по време на бременност. Един от ранните признаци на бременност може да е повишен апетит, но не е задължително - може и да не се чувствате гладни изобщо. Апетитът е индивидуален въпрос, така че не се ръководете от мисълта, че ако не ядете за двама, не сте бременна.

20 неща за бременността, които лекар няма да ви каже

Бременността е важен момент от живота на всяка една жена. През този период често можем да си фантазираме, че всичко е наред. Лекарите с...

Чувствителност на гърдите

В първите дни след зачеването гърдите стават подути и чувствителни. Те също така стават по-тежки и по-големи - всичко това, защото се увеличават и жлезистите клетки, които по-късно произвеждат кърма.

Първите симптоми на бременност, свързани с промени в настроението, са причинени от действието на прогестерона. Въпреки че ролята му е много важна – позволява не само имплантирането на оплодения ембрион в матката, но и поддържането на бременността, страничният му ефект е нарушаване на емоционалния баланс на бъдещата майка.

Вместо да се борите с тези променящи се настроения, опитайте се да бъдете най-добрият за себе си: позволете си да се отпуснете след работа, да се насладите на моментите със семейството си, не се претоварвайте.

Ето още ранни симтоми, които може да наведат на мисълта за бременност.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 10 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 10 май /валутен калкулатор/

Гордън Рамзи открива най-високия ресторант в Лондон

Кои комплименти си мечтае да чуе всяка жена?

Тези 6 биохакинг техники ще забавят стареенето

8 гениални лайфхака със сапуна за пране от миналото, които са полезни и днес

За какво най-много съжаляват хората на средна възраст?

Храни, които НИКОГА не трябва да давате на котките

Защо яйцата за закуска са най-полезни?

Не само досаден плевел: Неочаквани ползи от глухарчето

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com