Грешките, които допускаме при избора на обувки и после ни болят краката

1745
Грешките, които допускаме при избора на обувки и после ни болят краката
Снимка: iStock/Guliver

Обувките могат да повлияят на ходенето. Поради носенето на неподходящи обувки често се развиват плоски стъпала, променят се походката и стойката, болят стъпала и гърба. Нека видим кои са грешките, които допускаме при избора на обувки и после ни болят краката.

Грешка №1. Не се грижите за краката си

Представете си, повече от половината от населението на света страда само от плоскостъпие. Поради това се появяват болки в краката, гърба, промени в стойката. В същото време често хората дори не подозират, че причините за тези симптоми са плоскостъпието и неудобните обувки, които го влошават.

За да избегнете подобно развитие на събитията, направете сканиране на краката. Процедурата отнема само няколко минути. Извършва се от лекар, който след резултатите от прегледа ще ви разкаже всичко за състоянието на краката ви и ще обясни какви точки трябва да имате предвид при закупуване на обувки.

Грешка №2. Пробвайте обувките през деня

До края на деня краката се подуват малко. Това важи особено за офис служителите, които винаги са в статично положение, малко се движат. Най-добре е да купувате обувки вечер, за да не сбъркате с размера и да изберете най-удобния. Това са малки отоци. Не забравяйте, че изразеното подуване, тежест, умора в краката са тревожни симптоми, които не могат да бъдат пренебрегнати. Ако се появят, консултирайте се с лекар.

5 вида задължителни обувки за гардероба на всяка модерна майка

Грешка №3. Избор на грешен размер

Преди да вземете решение за размера на обувките, трябва да измерите дължината, ширината на краката. Поставете лист хартия на пода, така че ръбът му да опре в стената. Застанете върху лист хартия с гръб към стената. С химикалка нарисувайте линия над големия пръст на крака. Тя трябва да върви успоредно на стената. Направете същото с втория крак. Измерете разстоянието от ръба на листа до маркираната линия.

Съпоставете получената максимална дължина с таблицата с размерите на обувките. След това трябва да разберете големината на стъпалото. Използвайте измервателна лента, за да измерите нейната обиколка в най-широката й точка. След това проверете отново таблицата с размери на обувките. След като разберете тези параметри, можете да изберете най-подходящите обувки. Само не забравяйте, че е препоръчително да оставите свободно място. Оптималното разстояние от първия пръст до ръба на обувката е 0,5-1 см, но не повече.

Избягвайте тези обувки – те причиняват разширени вени

Грешка №4. Жертвате удобството

Трябва незабавно да изберете тези обувки, в които краката ви се чувстват добре. Няма нужда да купувате неудобен модел и да се надявате, че някога ще се разтегне. Избягвайте обувки, които са нездравословни за краката ви. При носене на заострени обувки стъпалата са подложени на прекомерно напрежение, тъй като има прекомерен натиск върху предната част на стъпалото, което в определени случаи причинява деформация на пръстите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Стихотоврение за 18 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 18 април 2024

Всичко, което трябва да знаете за православната молитва

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 18 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 18 април /валутен калкулатор/

Шест неща, които ще ви помогнат да обновите интериора си за един ден

Защо всъщност котките се страхуват от краставици?

Тези 5 признака показват, че сте свръхчувствителен човек

Това са най-лесните ежедневни прически за къса коса

Какви мъже харесват жените и кои ги отблъскват: 7 вида партньори според дамите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com