Избягвайте тези обувки – те причиняват разширени вени

6829
Избягвайте тези обувки – те причиняват разширени вени
Снимка: iStock/Guliver

Появата на съдови "звездички" се възприема от мнозина като досадна неприятност, която разваля външния вид. Всъщност, разширените вени са сериозно състояние. Развитието му може да се дължи на наследственост и хормонален фон, но влияние оказва и изборът на обувки. Някои техни качества могат да ускорят появата на разширени вени.

1.            Обувки с висок ток

Природни средства при разширени вени

Разширените вени са изява на хронична венозна болест, която е прогресираща и се изявява с тяхното удължаване, извиване и разширяване. П...

Дама, която обича токчетата, особено стилети, променя количеството на опорните точки. Петата практически спира да върши тази роля, дамата в крайна сметка буквално ходи на пръсти. Това води до увеличаване на обема на венозната остатъчна кръв в краката. Нарушаването на притока на кръв е фактор за по-нататъшното развитие на хронично заболяване на вените на краката, споделят експерти.

За да намалите риска от появата на неприятните на вид разширени вени, е добре да изберете обувки с височина от два до четири сантиметра, максимум шест сантиметра. Това ще съхрани обичайния ви модел на ходене.

2.            Твърди обувки

Обувките и ботушите, които сковават крака, обездвижват отделните мускулни групи. В резултат на това, ефективността на мускулните помпи, които осигуряват движението на кръвта през съдовете, намалява. Същият ефект оказват и ботушите с висок твърд край над коляното.

Разширените вени понякога са наследствени

Разширените вени не само изглеждат неприятно, но ако не бъдат лекувани, е възможно  да ви докарат до сериозни здравословни последи...

От гледна точка на ефектите върху притока на кръв е добре да се носят обувки с меки горни части и гъвкави подметки, като мокасини. Спортните обувки могат да бъдат добри за случая, ако са с гъвкава, но не прекалено мека подметка и нетвърда горна част.

Разширените вени са рисково заболяване, което реално носи риск от смърт. Лекарите разказват какво се случва в тялото с разширени вени и как това може да причини смърт.

При разширени вени има риск от дълбока тромбоза. В резултат на това тромбът се отдалечава и бавно върви нагоре, като по този начин причинява инфаркт на белия дроб. Така може да се стигне и до смърт.

Също така, малък процент от хората имат патология, поради която има дупка в преградата, която разделя дясната камера на сърцето от лявата. И тогава парадоксален ембол, който според законите на анатомията никога няма да стигне от дясното предсърдие в лявото, може да попадне там и да причини инсулт.

Никога не правете ТОВА, когато имате подути крака и разширени вени

Проблемът с разширените вени се свързва със сърдечно-съдовата система и за жалост все повече млади хора са диагностицирани с този пробл...

Разширените вени не трябва да се приемат като даденост, а да се правят прегледи при експерти, за да се предотврати усложнение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Ето как да пръскате спрея за нос: тайна, която може би не знаете

Името на кого носи международното летище в Атина?

Как трябва да се варят великденските яйца?

Как се нарича страхът от високо?

Как да си направим тинктура от глухарче?

Как най-лесно се свалят стари тапети?

Как се пише: усъвършенствам, усъваршенствам или осъвършенствам?

Изпратена по погрешка: Котка пропътува хиляди километри с куриерска фирма (СНИМКА)

Кулинарна Арена - ексклузивна галавечеря и цирков спектакъл

Колко чаши кафе трябва да пием на ден, за да сме здрави?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com