Грешките, които допускаме с косата си и тя става грозна

29795
Грешките, които допускаме с косата си и тя става грозна
Снимка: iStock

Много дами се оплакват от изтощение на косата, цъфтящи краища и като цяло загуба на обем. Необяснимо е защо къдриците, които са били буйни и красиви, вече са повехнали. Всъщност, начинът, който изглежда косата ви, зависи от това как се грижите за нея. Поне това смята инфлуенсърка от Ню Йорк. В Тik Tok тя публикува видео със съвети и грешки при третирането на косата.

Анна Лий препоръчва къдриците да не се решат, когато косата все още е мокра. Влажната коса е далеч по-крехка. Затова върху влажна коса, зъбците на гребена имат пагубно влияние. Те могат да накъсат краищата, а и самия косъм. Затова специалистката съветва да изчакате косата да изсъхне и след това да я разрешите.

Ето как да тушираме пролетния косопад

Повечето дами изпитват истински ужас от пролетния косопад. В интерес на истината това е напълно нормален процес, който съпътства пролет...

Друг проблем е използването на горещи инструменти върху косата. Пресата и сешоарът могат да изпържат къдриците. Резултатът от това е, че косата става суха, накъсана, а в краищата е като „метла“. Хубаво е да използвате по-слаба струя, ако искате да изсушите косата си. Оставете основно да изсъхне сама и ако се налага, тогава включете сешоара.

Друга грешка, която се допуска по-често от дамите, е да използват стерилизиращи продукти върху мокра коса. Блокърката настоява всяка жена, която иска да има красива коса, да спре да използва тези продукти върху мократа коса. Лакът за коса и други подобни продукти залепят нишките една върху друга и създават коричка върху тях. Видеото безспорно е набрало популярност, блогърката се радва на почитателите си.

Преди това, фризьорът Тайсън Грант разкрива тайната на измиването на косата. Според него, важно е да се избере правилният шампоан, за да се предотврати изсушаване и увреждане на косата, особено тази, която е суха. На следващо място идва изборът на маска и балсам. Във всички случаи, изборът на правилни продукти може да помогне значително на косата ви. По този начин ще я поддържате здрава, красива и все така хубава. Също така, маската ще ѝ даде нужните хранителни вещества. Можете да правите домашни маски, които са особено питателни за нея.

В крайна сметка излиза, че допускаме много грешки, в стремежа си да направим косата си в подреден вид. Една то тях е да се реши мокра, да се използват различни продукти за подчертаване на красотата. Можете пак да ги използвате, но е добре преди това да косата да е изсъхнала или поне да бъде леко влажна. Така няма да се накъса косъма толкова и следователно ще имате здрава и красива грива, която да развявате и показвате с гордост.

От баба знам тези съвети за красота

На пазара днес се предлагат много и различни видове козметични продукти, които се грижат за здравето и красотата на нашата кожа и коса....

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Пътешествие за вкуса: 5 интернационални ресторанта в София

Как се казва столицата на Шри Ланка

Как се казва столицата на Пакистан

Как да избегнете сълзите, когато режете лук: 8 начина, които трябва да опитате

Защо шоколадът ни прави по-щастливи: 9 изненадващи факта за любимото лакомство

Можете ли да отслабнете по-бързо, като тренирате на празен стомах?

Как се пише: осигуровки, осигоровки, усигуровки или усигоровки?

Какъв пост се спазва през Страстната седмица?

Защо да горите дафинови листа или да миете пода със сол: лайфхакове за добър микроклимат

Странно защо някои хора не ядат пънчетата на гъбите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com