Грижа за кожата през лятото в няколко стъпки

3847
Грижа за кожата през лятото в няколко стъпки
Снимка: iStock/Guliver

Времето е все по-лятно, а с това и все по-горещо. Слънцето гали кожата и ни радва, но понякога галенето преминава в малко по-агресивно докосване и вреди на кожата, като дори може да бъде опасно.

Няколко основни стъпки трябва да спазваме задължително, за да поддържаме кожата си не само красива, но и здрава. Част от грижите за нея разбира се са и правилната диета и приема на много вода, за да бъде тялото добре хидратирано.

Ето какво трябва да правим, за да изглежда и бъде кожата ни безупречна.

Добро и редовно почистване

Кожата трябва да е добре, но и нежно почистена, за да бъдат предотвратени омазняването, черни точки и акнето. Добре почистената кожа също така приема много по-добре и последващите продукти, с които ще бъде третирана.

Редовното тонизиране

Ползването на тоник може да се случва както преди, така и след почистването и редовното му ползване и изключително благоприятно за кожата. Той трябва да бъде без алкохол, като успява да премахне и грим, и мръсотия от кожата, като също така я предпазва от омазняване.

Най-препоръчвани леки тоници са мицаларните води, защото освен почистването и тонизирането, те също така успокояват кожата. Съставките които трябва да търсите в тоника, който ще ползвате са хиалуроновоа, салицилова и алфа хидрокси (AHA) киселини.

Овлажняване на кожата

Независимо вашият тип кожа, тя трябва да бъде добре овлажнена. Ако разбира се е суха или комбинирана, ще изберете овлажнител с по-богата формула. При всеки случай обаче, кожата има нужда от такъв, защото овлажнителите предпазват от изсушаване, бръчки и поява на петна.

Слънцезащитен крем

Слънцезащитата е може би един от най-важните продукти, за който се твърди, че трябва да се използва дори след края на лятото. Слънцето може да засегне както вида, така и здравето на кожата, за това не забравяйте да нанасяте слънцезащита, особено при използването на по-агресивни продукти за лице, които отслабват кожата.

Процедури

Трябва добре да помислите и да прецените спрямо индивидуалността на вашата кожа (и дори диета), какви процедури можете и трябва да използвате за лицето си. Серуми или кремове, против бръчки или пилинг процедури, в правилната комбинация и честота на ползване инвестицията в правилните продукти определено ще даде дългосрочни резултати.

Полезни съвети за правилна грижа и хидратация на кожата

Вие отлично знаете, че хидратацията на кожата е неразделна част от грижата за кожата. Искате ли да знаете каква е разликата между овла...

4 признака, че прекалявате с козметиката и кожата ви страда от това

Специално за летните месеци

Хидратация, хидратация, хидратация! Разбира се както външна, така и вътрешна. Много пиене на вода и добри продукти за хидратиране, ще поддържат кожата ви без особени усилия в добър и здрав вид.

Различните типове кожа

Всички знаем, че всеки човек използва почти изцяло индивидуални комбинации от продукти, които да помагат на кожата му.

Дерматологът д-р Десислава Ночева: Кожата помни дори детските години

Д-р Десислава Ночева е завършила Медицинския университет в Пловдив през 2006 г. Придобива специалност по кожни и венерически болести пр...

Например мазната кожа е най-проблемна през лятото. За нея е добре да бъде редовно ексфолирана и почиствана редовно, за да бъде премахвана мръсотията в дълбочина. Леки слънцезащитни кремове, които да не я омазняват допълнително. Също така са добра идея и глинените маски за лице, които премахват себума и мръсотията.

Комбинираната кожа постига най-положителни ефекти с препарат с гел текстура и без съдържание на алкохол. Добър овлажнител и матиращ слънчев крем, завършват подходящо процедурите.

Сухата кожа се чувства най-добре с леки продукти през лятото. Така няма да остават мазни остатъци и попиват бързо.

Ето защо витамин С е най-добрият приятел на кожата ви

И за късметлиите с нормална кожа можем да кажем основно, че не е нужно да полагате почти никакви усилия през лятото, за да поддържате добър вид на кожата си. Гел за измиване, лек овлажнител и матираща слънцезащита ще ви свършат перфектна работа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com