Грим, който състарява абсолютно всеки

4090
Грим, който състарява абсолютно всеки
Снимка: iStock

Гримът е наистина вълшебно средство. Това ни прави по-млади и по-привлекателни, добавя яркост и чар. Въпреки това, ако се нанесе неправилно, може да има обратен ефект. Едно от тези „опасни“ средства са сенките.

В какви случаи неуспешното нанасяне на сенки прави лицето визуално по-старо и как да изберем продукти, които подчертават свежестта и здравия блясък?

Кога сенките добавят възраст?

Използването на матови текстури при наличие на малки бръчки. Бръчките пачи крак могат да се появят както в зряла, така и в млада възраст - като особеност на изражението на лицето. Ако съществуват, по-добре е да откажете матовите сенки. Създават визуален ефект на суха кожа и привличат вниманието към несъвършенствата.

Много блясък в сенките. Прекалено блестящите продукти, както и матовите, състаряват лицето. Те се събират в бръчките и да правят гънката по-дълбока и по-забележима. Перфектната текстура са сатенените сенки. Те просто ще бъдат "златната среда" между предишните опции. Излъчването им е меко и дискретно. Гримът с тях визуално подмладява визията и изглежда елегантно.

Тежки, плътни нюанси. Черните, кестенявите и други подобни нюанси „увеличават“ възрастта, ако има твърде много от тях в грима на очите.

Плътни кремообразни сенки. Тяхната опасност е, че когато изсъхнат, те опъват кожата. Появяват се нови бръчки, а съществуващите стават по-дълбоки. Кожата изглежда суха. Колкото по-плътна е текстурата, толкова по-явни са тези негативни прояви.

Ронещи сенки под долния клепач. Първо, изглежда хаотично. А малките частици запушват порите и бръчките, като ги подчертават. И накрая, ронещата се козметика очаквано образува тъмни кръгове под очите и лицето изглежда уморено.

Професионални съвети за перфектен грим

Какви други грешки в грима добавят възраст?

Долният клепач е подчертан с наситени тъмни линии. Това е особено забележимо, ако вече имате тъмни кръгове под очите. Такава очна линия ще направи излъчването ви по-тежко.

Много спирала. Не бъдете настоятелни, когато нанасяте спирала върху миглите. Твърде дебелия слой започва да се рони, образува бучки.

Фалшиви мигли. Да, по ярък начин на парти или на снимачната площадка, те ще бъдат подходящи. Но ежедневният грим ще стане тежък, а в някои случаи и вулгарен.

Използване на плътен тон. Или много пудра. Всичко това създава ефекта на "маска", която не се вписва в младежката визия.

Успешен грим: Това е печелившата визия за всяка зодия

Какво да направите, за да накарате грима да ви подмлади?

Използвайте база с отразяващи частици. Основата изравнява релефа, подобрява адхезията на кожата към козметиката, а лекото сияние ще освежи визията, но без излишен блясък.

Изберете руж в естествени цветове. Младостта е естествена и лека.

Използвайте коректор, ако имате тъмни кръгове под очите.

Не забравяйте за засенчването. Плавните преходи създават романтичен, ефирен външен вид.

И разбира се, грижата за кожата трябва да бъде ежедневен задължителен ритуал. Хидратираната кожа винаги изглежда по-млада от сухата. По нея има по-малко бръчки, а видът е по-тонизиран и здрав.

При правилно нанасяне гримът може да „премахне“ 5-7 години от настоящата възраст. Грижете се за себе си и кожата си на всяка възраст и следвайте препоръките на гримьорите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Това не е съдба: 6 причини, поради които сте се влюбили в мъж, когото едва познавате

17 неща в къщата, които крадат здравето ви ден след ден

Какви рискове крие лаймската болест в напреднала възраст?

5 начина да научите децата си да устояват на трудностите в живота?

Как се избелват кокошите яйца, преди да ги боядисаме

Ако искате яйцата да останат здрави, сложете това в тенджерата

Нов начин за боядисване на великденски яйца на райета

Домашни кюфтета - бухнали отвътре, със златна коричка отвън: Как да си ги сготвим

Молитва преди изповед

Стихотворение за 27 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com